OVE SUBOTE U LABINU

Velika glazbena završnica Industrial Art Biennala

30.09.2014 u 15:13

Bionic
Reading

Industrial Art Biennial(IAB) novi je umjetnički festivalski projekt Labin Art Expressa XXI, međunarodne bijenalne forme, koji će se održavati svake dvije godine, paralelno s Venecijanskim bijenalom, i to najprije kao pilot projekt u Labinu, Raši i Rapcu. Ovogodišnji bijenale završava u subotu, 4. listopada, a na velikom završnom partyju (KuC Lamparna, Labin), u (su)organizaciji Žive Muzike, moći ćete uživati u nastupu sicilijanskog glazbenog producenta - Shapednoisea, sisačkog vinil frika - Zarkoffa i DJ dvojca Tajga & Tundra

Shapednoise je sicilijanski glazbeni producent s trenutnom adresom u Berlinu, gdje se ujedno nalazi i REPITCH, njegova izdavačka kuća koja okuplja izvođače eksperimentalne elektronske glazbe pod snažnim utjecajima industriala i noisea. REPITCH je osnovao 2011. godine s techno entuzijastima Ascionom i D. Carbonom, međutim Shapednoise i dalje ostaje centralna figura REPITCH-a. Ubrzo postaje i sve značajnija figura na internacionalnoj industrial-techno sceni. U prilog tome ide suradnja s Violet Poisonom, okrunjena kolaborativnim projektom Violetshaped. Zajedno surađuju, bilo kao ko-autori ili remikseri, s većim brojem izuzetnih glazbenika suvremene elektronike poput: Keith Fullerton Whitman, Vatican Shadow, Roly Porter, Kangding Ray i Grischa Lichtenberger. Shapednoise je svoj prvi formalni rad objavio za Hospital Productions, izdavačku kuću genijalnog Dominicka Fernowa (Vatican Shadow/Prurient), a sljedeći za britansku Opal Tapes. U Labinu ćemo imati priliku doživjeti njegov moćni DJ set.

U posljednje vrijeme vrlo aktivan u nekoliko projekata, Zarkoff nakon ljeta kreće s nastupima uživo - solo, ali i s grupom Sumerian Fleet. Nedavno je objavio LP s Popsimonovom na talijanskom labelu J.A.M. Traxx, i split EP 'Pannonia Noir' s Honored Matres na Kraftjerkz, a posljednji Sumerian Fleet album 'Just Pressure' dobiva odlične kritike. Dobar dio tog materijala još nije bio izvođen uživo, a repertoar za live set se, kao i obično, kreće u rasponu od techna do synth/wave zvuka.

DJ dvojac Žive muzike- Tajga & Tundra, odgovoran za višegodišnji Hladni rat! na plesnim podijima odlazi korak dalje u zvučni bezdan lišen vokala, plitkih emocija i solo dionica na saksofonu. Jezgra ove DJ inkarnacije sačinjena je od mračne techno muzike prokrvljene najtvrđim eksperimentalnim i industrial utjecajima.

Ulaznice za Closing Party po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima (ili putem weba na eventim.hr). Na dan događaja, cijena ulaznice je 60 kuna.