'THE ENDLESS RIVER'

Poznat i datum izlaska novog albuma Pink Floyda

22.09.2014 u 17:35

Bionic
Reading

Slijedi veselje za fanove legendarnih Floyda!

Kako je već najavljeno, britanske rock legende ove godine će objaviti novi album, a sad je poznat i točan datum izlaska: 10. studenoga

Premda se spekuliralo da će album 'The Endless River' izaći u listopadu, objavljivanje novog materijala pomaknuto je za mjesec studeni.

351671,351652,351634,351593'The Endless River' je posveta Ricku Wrightu, klavijaturistu čiji je specifičan zvuk okosnica sounda Pink Floyda. Radi se o instrumentalnom albumu, a stvar 'Louder Than Words', za koju je nove stihove napisala Polly Samson, supruga Davida Gilmoura, producirali su David Gilmour, Phil Manzanera, Youth i Andy Jackson.

Polazišna točka ovog albuma su sessioni 'Division Bell' iz 1993, kad su David Gilmour, Rick Wright i Nick Mason svirali u studijima Britannia Row i Astoria, prvi put u tom sastavu od sedamdesetih. Tako je nastao 'Division Bell' iz 1994, njihov posljednji studijski uradak.

Inače, još u studenome prošle godine Polly Samson otkrila je da njezin suprug radi na novom materijalu koji fanovi željno iščekuju.

Svoj posljednji solo album 'On An Island' Gilmour je objavio 2006. Detalje saznajte OVDJE.