STRANCI O FESTIVALIMA

'Hrvatska je poput Divljeg zapada'

22.09.2014 u 10:36

Bionic
Reading

Što su strani turisti naučili ovo ljeto o našoj zemlji? Sudeći prema onomu što je objavljeno na Mixmagu - možda i više nego što znamo mi koji živimo ovdje

Internetski portal Mixmag, dobro poznat svim zaljubljenicima u elektroničku glazbu, objavio je popis stvari koje su se mogle naučiti ovo ljeto o Hrvatskoj. 'Sa svojom blještavom obalom, krasnim mjestima i relativno niskim cijenama, Hrvatska je postala najveći europski izazivač Ibize, glavnog grada zabave', piše poznati portal. Stvari koje su oni uočili mogu itekako biti korisne i nama.

Hrvatski festivali baš i nemaju veze s Hrvatskom
U Hrvatskoj se održava 16 festivala, ali samo jedan organiziraju Hrvati – Ultra Europe. Sve ostale organiziraju inozemne agencije.

Hrvatska je nešto poput Divljeg zapada
Hrvatska podsjeća na Divlji zapad. Tisuću kilometara obale koja se može iskoristiti za festivale, agencije specijalizirane za najrazličitije vrste festivala, promotori zainteresirani za kreiranje novih događaja… Bez ikakve sumnje, Hrvatska je zemlja otvorenih prilika, a i pivo je jeftino.

Zabave na bazenu su nevjerojatne

Hrvatske zabave na bazenu točno su ono što zamišljate – gomila znojnih i preplanulih tijela na svakom centimetru prostora…

Hrvatski festivali jednako su ugledni kao i britanski
Gledajući stvari u kontekstu festivala, može se reći da je Hrvatska gotovo kao dio Britanije. Hrvatski festivali postali su jednako poznati i posjećeni kao i oni u zemljama poput Njemačke ili Italije.

Zrće se razvilo

Poznata hrvatska plaža Zrće vidljivo se mijenjala tijekom godina. U smislu ozvučenja, plesnih podija i rasvjete jako se napredovalo. Posjetitelje je obradovala glasnija glazba, ali i fenomenalno osvjetljenje.

Budućnost je nesigurna
Hrvati jedva da su uključeni u festivalsku scenu svoje zemlje. Čini se da ne znaju što raditi sa svime time. Na festivalima se može zaraditi, ali takav oblik turizma smeta starijem stanovništvu. Hoće li se Hrvatska nametnuti kao zemlja dobrih festivala? Ili će se možda okrenuti drugačijim stvarima? Vrijeme će pokazati…