APPLEOV TRIK

Nisu baš svi oduševljeni nametanjem novog albuma U2

11.09.2014 u 12:03

Bionic
Reading

'Songs of Innocence', novi album irskog benda U2, od jučer je besplatno dostupan svim korisnicima iTunesa

No čini se da nisu baš svi oduševljeni ovom idejom. Oni kojima glazba irskih rokera nije baš po guštu nezadovoljni su jer ukoliko i ne odaberu opciju besplatnog downloadanja albuma, 'Songs of Innocence' i dalje je u njihovom Cloudu na iTunesu.

To znači da će se i dalje nalaziti u vašem uređaju, čak i ako izbrišete sve pjesme. Novi album U2 nemoguće je maknuti pa i da uklonite s računala sve što imate u iTunesovom Cloudu ili da ručno izbrišete pjesmu po pjesmu s tog albuma na vašem iTunesu, piše businessinsider.com.

Kako je već najavljeno, album će biti dostupan u prodaji 13. listopada, a do tada je iznimno dostupan kao besplatan download korisnicima iTunesa i članovima U2.com.

'Songs of Innocence' dosad je najosobnije izdanje slavnog benda. Na njemu se osjete elementi rocka i punka, zazivajući zvuk sedamdesetih, te zvuk elektronike kasnih osamdesetih i ambijentalne glazbe – svega što je utjecalo na razvoj njihovog zvuka. Album je sniman u Dublinu, Londonu, New Yorku i Los Angelesu, a producirali su ga Danger Mouse, Paul Epworth, Ryan Tedder, Declan Gaffney i Flood.

Uz standardnu, 13. listopada će biti objavljena i deluxe verzija koja će donijeti akustične izvedbe pjesama s albuma i četiri dodatne snimke: 'Lucifer’s Hands', 'The Crystal Ballroom', 'The Troubles (Alternative version)' i 'Sleep Like A Baby Tonight (Alternative Perspective Mix by Tchad Blake)'.