8. STUDENOG U LAUBI

U prodaji ulaznice za Electronic Beats festival

01.09.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Četvrto izdanje Telekom Electronic Beats Festivala Zagreb održat će se 8. studenog u galeriji Lauba. Ovogodišnji line-up predvodi Erlend Øye, jedan od najznačajnijih suvremenih alternativnih rock umjetnika, koji po prvi puta nastupa u Zagrebu. Domaćoj će se publici premijerno predstaviti i engleski pjevač i kompozitor Patrick Wolf, perspektivni filipinski producent Eyedress te danski DJ i producentski kolektiv Den Sorte Skole

Erlend Øye je uspješan norveški glazbenik, kompozitor, pjevač i producent, publici diljem svijeta najpoznatiji kao dio slavnog dua Kings of Convenience te kao inicijator i voditelj glazbenog projekta The Whitest Boy Alive. Kings Of Convenience je jedinstven bend koji je nakon 2000. redefinirao naše poimanje suvremene popularne muzike naglašavajući tišinu i suzdržanost kao osnove nove estetike. Albumima 'Quiet Is The New Loud' (2001.) i 'Riot On An Empty Street' (2004.) ostvarili su svjetsku slavu, stvarajući novi mini-pokret među muzičarima diljem svijeta. U vrijeme izdavanja njihova posljednjeg albuma 'Declaration Of Dependence' (2009.), Erlend Øye je već intenzivno pokretao svoje druge projekte, uključujući Whitest Boy Alive. Godine 2012., Øye se iz norveškog Bergena preselio u Siracusu na Siciliju, gdje je pod utjecajem talijanske glazbe 1960-ih i 1970-ih snimio solo album 'Legao' (uz podršku islandske reggae grupe Hjalmar), a prvi singl 'La Prima Estate' napisao je na talijanskom jeziku. Spomenuti album bit će izdan u rujnu i slovi kao jedno od najiščekivanijih izdanja ove godine!

Informacije o ulaznicama

Cijena ulaznica u pretprodaji u dva T-Centra (na Iblerovom i Cvjetnom trgu) od 1. do 15. rujna iznosi 80 kuna, a nakon 15. rujna cijena ulaznica iznosit će 100 kuna. Ulaznice se mogu kupiti i na electronicbeats.net te u Dirty Old Shopu (Tratinska 18 te online) i Rockmarku (Berislavićeva 13) u Zagrebu. Sve tekuće informacije bit će dostupne i objavljene na electronicbeats.net i Facebook fan stranici Electronic Beats Hrvatska

Engleski pjevač i kompozitor Patrick Wolf, koji je sa snimanjem pjesama započeo sa samo 12 godina, u kreiranju svoje glazbe eksperimentira s upotrebom različitih instrumenata, najčešće ukuleleom, pianom i violom, kombinirajući ih s elektroničkom glazbom. Poznat je po romantičnom folku, a žanrovi koje kombinira uključuju indietroniku, folktroniku, alternativni rock i barokni pop. Wolf je proteklih godina surađivao sa nizom glazbenika uključujući Arcade Fire, Chicks on Speed, Owena Palleta, Nan Goldin, Florence Welch Elizu Carthy, Marianne Faithfull, Tildu Swinton, Patti Smith. Do sada je objavio pet albuma, dok je posljednji Lupercalia proglašen njegovim dosad najboljim glazbenim uratkom.

Erlendu i Patricku Wolfu, na pozornici EB festivala u Laubi još se pridružuje filipinski producent Eyedress i danski DJ i producentski kolektiv - Den Sorte Skole.