1. I 2. KOLOVOZA

Joss Stone i Status Quo stižu u Arenu

31.07.2014 u 20:27

Bionic
Reading

Prva dva dana kolovoza u pulskoj Areni bit će u znaku dva velika koncerta: u Puli, naime, gostuju Joss Stone i Status Quo u sklopu programa s nazivom Pula Summer Festival

Stone je mlada glazbenica, a Status Quo na sceni je dulje od pola stoljeća. Engleska pjevačica Joss Stone u Areni će nastupiti u petak, 1. kolovoza, a to će biti njezin drugi nastup, nakon onoga u pulskom amfiteatru u kolovozu 2010. s danas pokojnim Solomonom Burkeom.

U svijet glazbe Joss je ušla kao 13-godišnjakinja pjevajući klasike Arethe Franklin i Gladys Knight, a dvije godine poslije potpisala je ugovor za prvijenac 'Soul Sessions'. Upravo radi na sedmom albumu, a dosadašnje je prodala u 12 milijuna primjeraka. Surađivala je s Lauryn Hill, Mickom Jaggerom, Daveom Stewartom, Gladys Knight i mnogim drugim poznatim glazbenicima.

Ove si je godine postavila visok cilj - odlučila je krenuti na turneju Total World Tour i održati koncert u gotovo 200 zemalja. U svakoj zemlji koju posjeti nastoji ostvariti suradnju s domaćim glazbenicima svirajući svoju i izvornu glazbu zemlje koju posjećuje. Na putovanju nastoji upoznati humanitarne aktivnosti zemlje u kojoj boravi te doznati više o ekološkim problemima.

Status Quo, koji će se koncertom u Areni predstaviti u subotu, 2. kolovoza, također dolazi iz Engleske. Na sceni je od 1962. kao The Scorpions, od 1967. The Status Quo, a današnji naziv nosi od 1969. Taj je sastav dosad izdao 28 albuma koje je prodao u 118 milijuna primjeraka.