IZVJEŠĆE ZAMPA-a

Thompson ima najprodavaniji album 2013.

17.07.2014 u 22:30

Bionic
Reading

Služba zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP) Hrvatskog društva skladatelja objavila je godišnje izvješće o poslovanju u 2013. Najprodavaniji domaći album je ‘Ora et labora’ Marka Perkovića Thompsona, a najizvođenija hrvatska pjesma je Massimova ‘Suze nam stale na put’

U redovnom godišnjem izvješću ZAMP je podnio izvještaj o svom poslovanju. U njemu su navedene sve umjetničke aktivnosti HDS-a, što podrazumijeva autorske koncerte, projekte, festivale, tribine i izdavačku djelatnost službe; istaknute su financijske potpore nezavisnim projektima kao i financijski rezultati poslovanja općenito.


Na vrhu najprodavanijih domaćih albuma zasjeo je album ‘Ora et labora’ Marka Perkovića Thompsona, a slijedi ga ‘Tišina mora’ Olivera Dragojevića. Na trećem je mjestu Severinin ‘Dobrodošao u klub’, zatim ‘Sritan čovik’ Tomislava Bralića i klape Intrade te kompilacija raznih klapskih izvođača na albumu ‘40 najvećih klapskih hitova’. U deset najprodavanijih albuma nalaze se i Tony Cetinski, Colonia, Massimo i Dražen Zečić.

Na prvom mjestu ljestvice deset najizvođenijih djela hrvatskih autora nalazi se pjesma ‘Suze nam stale na put’ Massima Savića. Slijedi ga Parni valjak s pjesmom ‘Samo da znaš’, Natali Dizdar i ‘Grijeh’, Mejaši i ‘Zorica’ te Nolina ‘Dio tebe’. Šesta najizvođenija pjesma je ‘Ulicama grada’ Nene Belana, a u prvih deset mjesto je našla još jedna Massimova pjesma, ‘Iz jednog pogleda’. Neno Belan i ‘Oceani ljubavi’ su na osmom mjestu, a popis zaokružuju Nina Badrić i ‘Neopisivo’ te Davorin i Bogovići s pjesmom ‘Nizbrdo od ljubavi’.


Deset autora koji su najviše zaradiliu 2013. poredano je po abecedi i to su redom: Ante Pecotić, Boris Đurđević, Husein Hasanefendić, Miro Buljan, Nenad Belan, Nenad Ninčević, Tonči Huljić, Vjekoslava Huljić, Zdenko Runjić i Zlatan Stipišić Gibonni.

Objavljen je i popis najizvođenijih stranih djela, a prva tri mjesta zauzimaju: Daft Punk ‘Get Lucky’, Robin Thicke ‘Blurred Lines’ i Justin Timberlake ‘Mirrors’.


Kompletno izvješće ZAMP-a možete pogledati OVDJE