VRIJEME VINILA

Preminula legenda radija, ali njegov glas ostaje u eteru

10.07.2014 u 14:58

Bionic
Reading

Nakon što je dobio odobrenje obitelji nedavno preminule radijske legende Nenada Marjanovića Zulima, HRT je donio odluku da će do kraja kolovoza emitirati njegove emisije 'Vrijeme vinila' koje je unaprijed snimio

Novinar Hrvatskog radija Nenad Marjanović Zulim, koji je dugi niz godina na Drugom programu uređivao i vodio emisiju 'Vrijeme vinila' za sve ljubitelje evergreena i retro popa, rocka, jazza, soula i bluesa, iznenada je preminuo prije dva tjedna. No radijski slušatelji i mnogobrojni fanovi tog glazbenog znalca ugodna glasa koji je generacije i generacije vraćao u mladost, a potom i informirao o glazbi, još će neko vrijeme imati prilike uživati u njegovim emisijama.

Odlukom HRT-a do kraja će se kolovoza u već poznatom jutarnjem terminu i dalje emitirati 'Vrijeme vinila' koje je Nenad snimio unaprijed. Iako su neki slušatelji koji su doznali tužnu vijest o preranom odlasku 63-godišnjeg legendarnog glazbenog urednika ostali zatečeni kada su na radiju čuli njegov glas, s HRT-a nam kažu kako su tu odluku donijeli nakon što su prvo kontaktirali njegovu obitelj i dobili odobrenje za emitiranje snimljenih emisija.


'Emisija 'Vrijeme vinila' emitirat će se svakodnevno do 26. kolovoza ove godine, jer je do tada kolega Marjanović unaprijed snimio emisije koje se sada emitiraju. Kolega Nenad Marjanović svojom je autorskom osobnošću ostavio neizbrisiv trag u povijesti Hrvatskog radija, a emisija 'Vrijeme vinila' omiljena je među ljubiteljima evergreena i brojnih drugih žanrova. Kako je riječ o visoko kvalitetnom i vrijednom programskom sadržaju, ali i zbog brojnih upita slušatelja te njihove želje da čuju već snimljene emisije, odlučeno je da se one ipak emitiraju', objasnili su nam s HRT-a.

Još uvijek nije odlučeno tko će nastaviti uređivati emisiju, no zbog velike slušanosti i brojne publike, s HRT-a poručuju kako je plan i želja nastavi emitirati 'Vrijeme vinila'.