METAL POSLASTICA

Šveđani Amon Amarth ponovno u Zagrebu

23.04.2014 u 12:30

Bionic
Reading

Švedska metal atrakcija Amon Amarth nastupit će u ponedjeljak, 5. svibnja zagrebačkoj Tvornici kulture u sklopu turneje Deceiver of the Gods, nazvanoj po istoimenom aktualnom albumu iz 2013. godine

Amon Amarth, miljenici hrvatske publike, u Zagrebu su posljednji put nastupili 16. studenoga 2011. u Boogaloou održavši fantastičan nastup o kojem se još dugo pričalo.

Amon Amarth započeli su karijeru kao grindcore bend još 1988. pod imenom Scum, a prvu postavu činili su pjevač Paul 'Themgoroth' Mäkitalo, gitaristi Olavi Mikkonen i Vesa Meriläinen te bubnjar Nico Kaukinen.

Nakon dolaska Johana Hegga, počinju se u svojim pjesmama baviti vikinškom tematikom te kasnije mijenjaju ime u Amon Amarth, prema imenu planine iz Tolkienove trilogije 'Gospodar prstenova'. Do sada su snimili devet studijskih albuma, a najnoviji 'Deceiver of the Gods' izašao je u lipnju 2013. Amon Amarth svoj prvi nastup su imali u Zadru 2005. i u Hrvatskoj su uvijek rado viđeni gosti.

Inače, zanimljivo je da ćemo frontmena Amon Amartha Johana Hegga vidjeti ove godine u filmu 'Northmen - A Viking Saga' čija je premijera zakazana na jesen. Redatelj filma je Claudio Fäh ('Hollow Man II', 'Sniper: Reloaded').

Predgrupe Amon Amarthu bit će češki death metalci Hypnos i zabočki black'n'rolleri Manheim.