NAGRADNJAČA

Kiša metaka u Tvornici kulture

25.04.2014 u 08:29

Bionic
Reading

Pet mjeseci nakon prvog osvajanja Tvornice kulture splitski hip hop kvartet Kiša metaka vraća se u klub iz Šubićeve u petak, 25. travnja praćeni MC-em Borom Balboom.

Hip hop sastav iz Splita je na svojoj prvoj turneji, u sklopu svog tek izbačenog foldera, uspio rasprodati dva dana u Rijeci i oboriti sve rekorde posjećenosti u klubu Kocka u rodnom gradu. Ništa manje nije zanemariva niti činjenica da su nakon Brucošijade FER-a svi mediji pisali upravo o njima kao koncertnom iznenađenju godine, pa je red došao i na prvi samostalan koncert u Zagrebu.

Kiša metaka je sastavljena od ekipe prijatelja koji čitavo desetljeće rade zajedno u raznim formacijama, a oni su: Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh. Inovatori su to zaslužni za stavljanje gangsta rapa na kartu Hrvatske s trakama poput 'Još trčimo ulice' i 'Umorim te u baloneru', ljudi koji su dali 'Krek kuću' na debi albumu Dječaka 'Drama', gdje im se pridružio i Saša Antić iz TBF-a te 'Med', 'Cigan', 'ZGB' i 'Evala' na bombastično uspješnoj 'Istine' gdje se Kiša metaka prvi put spominje kao entitet.

Nastala kao ideja Papi Batine, koji je htio okupiti gangsta rap grupu s Benghazijem i Rađom, tijekom snimanja pridružili su im se Vojko Vrućina i Oreb, te je Kiša metaka izrasla u novi standard hip hopa ovog područja.

Prvi album, naslovljen jednostavno 'Kiša metaka', objavljuju sami kao online izdanje u ožujku 2013. te album preko noći postaje kultni naslov.
Od hladnog 'Konana' preko gastarbajterskih 'Drei Millionen' i istinitih 'Mejaša' do 'Pazara', Kiša metaka je svojim debijem zakucala hit u kojem se prepoznaju generacije.

Live postavu Kiše metaka čine Vojko Vrućina iz skupine Dječaci, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh, član Loopjunkies kolektiva, drum 'n' bass producent i DJ s nizom stranih izdanja i dugačkim stažom nastupa po Europi. Tri MC-a, jedan DJ, formula za pravi hip hop nastup i kvalitetan koncert nakon koga publika traži bis, i dobije ga.

Bore Balboa, mladi swaglord koji je u kratkom roku je postao bard po nekima posrnule scene nastupit će kao predgrupa Kiši metaka.

Službeni after party planiran je u Klubu gdje će vrtjeti pola Kiše metaka, Dogg Oreb i DJ Vrh.

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 3x2 ulaznice!

Po dvije ulaznice su osvojili:

Anisja Andričević
Zdravko Tomašić
Petar Milić