LJETNI KONCERTI

Šibenik ovog ljeta dobiva festival SuperUho

02.05.2014 u 15:11

Bionic
Reading

U Šibeniku će se od 3. do 5. kolovoza održati prvo izdanje festivala SuperUho, orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu, najavila je danas agencija Žedno uho

Organizator još taji izvođače i točnu lokaciju. Tek otkriva da će biti na 'autentičnoj i intimnoj lokaciji uz more, 10 minuta laganog hoda od katedrale Sv. Jakova'.

'Za razliku od hrpe sjajnih, ali i masovnih ljetnih festivala, SuperUho Festival, po ugledu na svojeg starijeg brata Žedno uho, zadržat će svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi, te očekujte svima drage bendove uz samo more', objavilo je Žedno uho, iza kojega stoji koncertni promotor Mate Škugor

Škugor otkriva da je realizacija te ideje počela prošle jeseni te najavljuje da će uskoro objaviti popis izvođača koji će nastupiti na SuperUhu.

Za sada je poznato da će 3. kolovoza u Šibeniku nastupiti američki garažni rockeri The Black Lips

U sklopu festivala bit će organiziran i kamp ograničenog kapaciteta, a u radijusu 100 metara od središta kampa nalazit će se glavna pozornica, uređena plaža s popratnim sportskim i zabavnim sadržajima te parkiralište velikog kapaciteta.

Promotivna prodaja jeftinijih ulaznica kreće ove subote, 19. travnja, u povodu obilježavanja svjetskog dana prodavaonica ploča - Record Store Day.

Škugor je također bio inicijator i prvi organizator hvaljenog šibenskog festivala Terraneo. Nakon dvije godine povukao se iz tog projekta, a Terraneo je, na žalost ljubitelja neovisne rock glazbe, pod vodstvom novog menadžmenta neslavno propao, pa se ove godine neće održati.