NE PROPUSTITE

Koncertno proljeće uz Živu muziku

16.04.2014 u 11:34

Bionic
Reading

Živa muzika priprema još jednu napetu koncertnu sezonu. Krajem travnja u Močvari nas očekuje vjerojatno najzanimljivije rap gostovanje u dugo vremena, jedinstveni/a Mykki Blanco; slijedi izvrsni synth-pop duo Soft Metals, organiziran u suradnji s Lynx Lynx Music, s kojima su snage udružili i za dovođenje hita sezone – Trust. Negdje između, samo za najhrabrije, Živa muzika predstavlja zvjerski losanđeleski četverac Bestial Mouths u Attacku. U planu je i još koje gostovanje i party prije 'ljetnih praznika'

*Živa muzika predstavlja*

MYKKI BLANCO (New York)

Pre/After Party: STEVIE WHISPER (Beograd), PV$$Y-A$$ NłIGGAZ (Zagreb)

Srijeda, 30.4.2014. @ Klub Močvara

✥ MYKKI BLANCO ✥

Pravim imenom Michael Quattlebaum Jr., Mykki Blanco je tinejdžerska reperica u tijelu odraslog muškarca, pjesnik, hip-hop glazbenik i, prije svega, vrsni performer. On/a je sve to (via Freddie Prinze Jr). S glazbenim izričajem koji je nadahnut možda prije riot grrrl negoli hip-hop tradicijom, Quattlebaumova punk reperica jedna je od najzanimljivijih pojava u modernoj underground glazbi, i vjerojatno jedina izvođačica koja kao uzore može navesti i GG Allina i Beyoncé. Mykki Blanco najčešće trpaju u koš s izvođačima poput Zebra Katz, Le1f i još nekima kojima je vjerojatno dozlogrdilo da ih se označava 'queer rap' etiketom, no hajde, spomenut ćemo je, zlu ne trebalo. Iza nje/ga je, među ostalim, nekoliko EP-jeva i mixtapeova, suradnje s nekima od trenutno najvrućih producenata i izvođača (Brenmar, Gatekeeper, Autre Ne Veut itd.), nastupi na gotovo svim važnim europskim glazbenim festivalima, te *drum roll* mjesto predgrupe na američkoj turneji moćnih Death Grips. Ovo posljednje vjerojatno dosta govori o intenzitetu nastupa koji nas očekuje!

✥ STEVIE WHISPER ✥

Stevie Whisper aka Stefan Unković je DJ, glazbenik, promotor i vizualni umjetnik iz Beograda. Član je Mystic Stylez kolektiva, osnivač SuperSizeShe etikete i rezident Drugstorea, jednog od trenutno najinteresantijih underground klubova u ovom dijelu Europe. Njegovi nastupi variraju između super- eklektičnih mikseva različitih aktualnih žanrova nezavisne muzike i suhih, mračnih straightforward techno setova, ovisno o prigodi. U posljednjih nekoliko godina nastupao je na festivalima Exit i Mikser, vrtio s Teengirl Fantasy, Jamesom Ferrarom, Molly Nilsson, te kao promotor surađivao sa preko 50 izvođača sa svih strana svijeta.

✥ PV$$Y-A$$ NłIGGAZ ✥

Lokalna random-core, hip-hop party atrakcija koja nikako da vam dosadi. Ili? Štrudlasti duo će se pokušati snaći u novoj situaciji na velikoj ekskurziji izvan kluba u kojem je tulum začet, s gostom koji se na neku foru iz setova materijalizirao u stvarnost.

Cijena ulaznicau pretprodaji je 50 kuna, a na ulazu u klub na večer koncerta koštat će 65 kuna.

Pretprodajno mjesto: Rockmark, Berislavićeva 13.


*Lynx Lynx Music & Živa Muzika predstavljaju*

SOFT METALS + YUSYUS + After party: HLADNI RAT!

Subota, 3.5. @ Klub Močvara

SOFT METALS [Portland, OR, SAD]

Synth-pop duo Soft Metals iz Portlanda, Oregon, s trenutnom adresom prebivališta u Los Angelesu, California, premijerno nastupaju pred domaćom publikom u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju aktualni album 'Lenses'. U proljeće 2009. godine, Patriciju Hall i Iana Hicksa povezuje zajednička ljubav prema sintesajzerskoj
glazbi 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, kada počinju pisati i snimati pjesme inspirirane eksperimentalim elektroničkim zvukovima, filmskim soundtrackovima, ranom industrial te minimal synth pop, chicago house i techno glazbom, tematski obrađujući razne teme, od života, ljubavi, konflikta, filmova i književnosti pa sve do smrti, dobivajući finalni produkt koji se može smjestiti negdje između synth pop i elektronske dance glazbe. Potpisuju za Captured Tracks, etiketu za koju također izdaju The Soft Moon, Blouse, DIIV, Wild Nothing te mnogi drugi, a koja ove godine slavi petu godišnjicu postojanja. Do sada su Soft Metals izdali dva izvrsna albuma: 'Soft Metals' iz 2011. godine (8.0 The Quietus, 7.5 Pitchfork) i prošlogodišnji 'Lenses' (8.0 Drowned In Sound, 7.5 The Quietus, 7.4 Paste Magazine), kao i remix kompilaciju 'The Remixes' iz 2012. godine, te nekoliko EP-jeva i singleova. Pozornicu su dijelili s izvođačima poput Glass Candy, Chromatics, Health i mnogim drugima.



YUSYUS [Subotica, Srbija]

Audiovizualan duo, koji iz zajedničke ljubavi prema minimal synth glazbi osnivaju Nemanja Stojanović i Aleksandra Pavlović, novo je i vruće otkriće koje nam dolazi iz Subotice. Do sada YusYus ima izadna dva singlea na vinylu, 'Forever' na J.A.M. Traxx i 'Symobls Of Death' na 'Perfekt Funktion' te digitalan singl 'Ticking Clocks' na kompilaciji 'Sever-severozapad 3'. Trenutno stvaraju nove pjesme, u pripremi je i prvo EP izdanje a ovom će prilikom ekskluzivno izvesti upravo te materijale.

HLADNI RAT! [Zagreb, Hrvatska]

Uz koncert Soft Metals, za izvrstan cjelovečernji glazbeni program pobrinut će se Hladni rat!, synth- specijalizirana inkarnacija Žive Muzike

Ulaznice u pretprodaji
po 50 kuna, na dan koncerta po 65 kuna. Kupiti možete u sustavu entrio, te na svim službenim pretprodajnim lokacijama.

*Živa muzika predstavlja*

BESTIAL MOUTHS (Los Angeles) (+ TBA)

Četvrtak, 29.5. @ Klub Attack

BESTIAL MOUTHS

Losanđeleski kvartet Bestial Mouths karakterizira sirova energija i katarzični live nastupi. Predvođeni opsjednutim silovitim vokalom Lynette Cerezo, bend spaja noise, post-punk i rane industrial utjecaje s modernom elektronikom. Nabrijani i bučni sintezajteri te tribal ritmovi dobiveni kombiniranjem bubnjeva i programiranih beatova, daju zvuk koji je istovremeno moderan i primordialan. Iako se u video uratcima rado poigravaju gotičarskom ikonografijom, Bestial Mouths su miljama daleko od tipičnog mračnjačkog benda. Njihova rana izdanja objavljena su na Dais Records, za koje su izdavali i, primjerice, Genesis Breyer P-Orridge, Prurient i Cold Cave, a dodamo li abrazivnom zvuku činjenicu da je na drugom albumu, prošlogodišnjem ‘Bestial Mouths’, s njima surađivao cijenjeni producent elektronske glazbe, Egyptrixx (Night Slugs Records), postaje jasno da se ovdje radi o posebnoj zvjerci.

Za glazbu prije i poslije koncerta pobrinut će se nova, brutalna inkarnacija članova Žive muzike.

*Živa muzika & Lynx Lynx Music predstavljaju*

TRUST (Toronto, Kanada)

Pre/after party: LE CHOCOLAT NOIR (Sisak), TOPLI RAT! (Zagreb)

Subota, 31.5. @ Klub Močvara

۩ TRUST ۩

U sklopu svoje dosad najveće europske turneje, u Zagreb konačno dolazi synthpop projekt Roberta Alfonsa, jednog od najljepših ljudi na svijetu. Originalno osnovan kao duo, Trust se sveo na solo projekt nakon objavljivanja debitantskog albuma 'TRST' 2012. godine, kada se suokrivljenica Maya Postepski odlučila posvetiti svom drugom bendu Austra (i promijeniti boju okvira naočala). Na svježe objavljenom drugom albumu 'Joyland', Alfons je dokazao da se sasvim dobro snalazi i sam: Još više eksperimentirajući sa chiaro-scuro vokalom, u nasljednika melankoličnog prvijenca unosi dobrodošlu svjetlinu i svježinu. Mračnjak koji vješto barata upbeat pop i trance elementima, miljenik gotičara koji kao uzor često navodi Ace of Base. Zahvaljujući live nastupu koji je istovremeno energičan i introspektivan, Trust je tražena roba na festivalima (između ostalih Sonara i Electronic Beatsa) ali isto tako i u underground klubovima. Epileptični ples, blinkajuće ledice i Alfonsove vokalne egzibicije uz
pratnju dvije ljupke dame na synthu i bubnjevima, obećavaju esencijalni proljetni klupski party u gradu.

PRE/AFTER PARTIJI:

۩ LE CHOCOLAT NOIR ۩

Vinyl freak sa istoimenim synth produkcijskim projektom za ovu priliku priprema plesni DJ set prekriven mračnim slojevima, uz neizbježne uplifting momente. DJ za kojeg publika često kaže da inače vrti neki drugačiji zvuk od onoga što čuju u tom trenutku, poznat je kao urednik radio emisije Disco Panonia na Intergalactic FMu i rezident DJ klupskog programa Elektroliza u Ljubljani. Ostali tegovi: Electo City, FFFC, Soba 23, Honored Matres.

۩ TOPLI RAT! ۩

Mlađa sestra Hladnog rata, mračnog elektro / synth pop programa Žive muzike, donosi proširenu DJ postavu te nešto optimističnije i manje ćoškaste zvukove. Također, ovo je rijetka prigoda kada vesela družina neće pustiti pola diskografije Trusta. Bravo, ljepotice!

Cijena ulaznica: 70/90 kuna. Ulaznice će uskoro biti dostupne u Rockmarku (Berislavićeva 13).