NAGRADNJAČE

Dobitnici ulaznica za koncerta Damira Urbana

17.12.2008 u 15:00

Bionic
Reading

Tvornica kulture 23. prosinca organizira veliki božićni koncert na kojem će nastupiti renomirano ime hrvatske glazbene scene, Damir Urban. Zaigrajte nagradnu igru i osvojite ulaznice (2 x 2)

Bivši frontmen Laufera višestruki je dobitnik nagrade Porin: u kategoriji najbolje vokalne suradnje za pjesmu 'S dlana Boga pala si' koju izvodi s riječkim bendom En Face 1996. i u kategorijama album godine, najbolji album alternativne rock muzike i produkcija godine za album 'Žena dijete'.

Nakon uspješne karijere u kultnom Lauferu, Urban se okreće samostalnom autorskom radu kojim je pridobio naklonost publike i poklonika takvog glazbenog senzibiliteta.

Godine 1996. izdaje prvi samostalni album, 'Otrovna kisa' koji je snimio uz pomoć prijatelja okupljenih pod imenom 4. Album, na kojem se nalaze hitovi 'Astronaut', 'Nebo' i 'Robot', nominiran je za Porina, i to u tri kategorije: za najbolji video broj (‘Nebo’), za najbolju produkciju, te najbolju snimku albuma.

Dvije godine kasnije, izlazi drugi album, 'Žena dijete’, za kojji dobiva Porina za najbolji rock album i najbolji album alternativne  glazbe. Pored Porina, album je osvojio i nekoliko ‘Crnih mačaka’ te od glazbenih kritičara biva proglašen jednim od deset najboljih albuma desetljeća. Godine 2004. u Rijeci snima svoj treći album, ‘Retro’.

Ulaznice su osvojili:

Tomislav Jambrešić
Josipa Knez