Glazba ODABIR MAGAZINA DJMAG

Klub Porat svjetski je klub broj jedan

Na internetskom portalu najpoznatijeg magazina koji se bavi elektronskom glazbom DJ Magazine, poznatijeg kao DJMag, na prvom mjestu kao preporuka za najbolje klubove u svijetu ovo ljeto se našao klub Porat u Pirovcu

Taj možda najrelevantniji medij za elektronsku glazbu i klupsku scenu uopće prepoznao je kvalitetu programa koji se već godinama beskompromisno njeguje u klubu Porat. Klub Porat je international pick na portalu DJMag-a i prvo mjesto izborio u prestižnoj konkurenciji sličnih klubova, kao primjerice Funkparka u Berlinu, Clasha u Parizu te klubova na Tajlandu, u Belgiji i Ukrajini.

Vrijedi istaknuti i Petrčane kraj Zadra na petom mjestu te liste. Ovakvo priznanje klub Porat je zabilježio u desetoj godini svog postojanja. Lista nastupa ovo ljeto je prava poslastica i za ljubitelje elektronske glazbe i koncerata bendova različitih žanrova.

Koncept koji je posložen još u prvoj godini postojanja uz manje izmjene je i danas dosljedan u kvaliteti. Prema riječima jednog od voditelja kluba, Marina Vukmana, tu nije bilo uzmaka ni odstupanja, pa ni po cijenu komercijalne isplativosti. Za ovu godinu kaže da, unatoč recesiji i problemima u turizmu, nije bilo govora o kompromisima u kreiranju programa i to je prepoznato. Po njegovoj procjeni, devedeset posto gostiju kluba su stranci. Razlog za to je možda činjenica da je u Hrvatskoj u jeku eksplozija turbo-folka i Vukman kaže da je Porat odbio sudjelovati u tome. Primjer takvog kompromisa je turbo-folk floor u vodičkoj Haciendi, paralelno sa standardnim disco programom.

Klub Porat je smješten uz more u uvali kraj Pirovca, uklopljen je u prirodni mediteranski ambijent i odlična je pozornica za nasupe bandova i DJ-a. U nekoliko narednih dana izdvajamo samo neke od najava: nastup Lee Burridgea iz Velike Britanije, Magde iz Berlina, Urbana&4 sa Gibbonijem i Matijom Dedićem i još cijeli niz muzičara i DJ-a. Posebno atraktivan je Closing party, najavljen za 16. kolovoza. Za kraj čestitamo Portu prvih deset godina i prestižno uvrštenje na prvo mjesto!
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više