SREBRNI HARD CORE PIR

25 godina grupe Motus

16.12.2013 u 09:10

Bionic
Reading

Pioniri zagrebačkog hardcore punka, Motus Vita Est, proslavit će u KSET-u srebrni pir svoje žestoke i angažirane aktivnosti u petak, 20. Prosinca a u proslavi će im se pridružiti grupe Krieg den Palästen, Treaviit i Borovski štakori.

'Želim da krenem brzo i snažno, da lomim i rušim sve što me koči, da stvorim vlastiti red. Motus vita est!' prva je rečenica napisana za neku Motus pjesmu. 3. siječnja 1988. koja snimljena kao prvi demo i od tada je započela velika avantura koja pod vodstvom Rade Preradovića poznatijeg kao Hogar, traje i dan danas.

Iza njih su 4 studijska albuma te tisuće prijeđenih kilometara, što u zemlji, što izvan nje, kojima su svoj snažan zvuk donosili publici koja ne pristaje na kompromise. Legendarni Motus na ovom će, vrlo posebnom, slavljeničkom koncertu odsvirati presjek svog dosadašnjeg rada začinjen nekim novim stvarima čije vrijeme tek dolazi. Proslavite s njima rođendan 20. prosinca u KSET-u!

Potporu slavljenicima dat će tri žestoka benda. Iz Beča dolaze Krieg den Palästen, rođeni iz pepela benda Wien's No.1 u rujnu 2013. godine. Svoju glazbu nazivaju 'psiho-pogo-pop', a svoj prvi koncert održati će upravo na obljetnici 25 godina Motusa. Uz KdP pridružit će se i dva domaća benda. Karlovački Treaviit su nastali u proljeće 2010. kao projekt za ispucavanje viška kreativnosti i stvaranja kvalitetne buke od strane iskusnih članova nekoliko hardcore punk sastava (Motus, Carl Hunter, Kontra, N.S.I.B, Flaster of Disaster, Naelc Wonk). Od početka su u istoj postavi koja svira 'old school HC. Kao drugi domaći bend u Zagreb po prvi puta dolaze i Borovski Štakori, vukovarski bend koji je ove godine izdao drugi album 'Romantika i Drama' na kojem prevladava punk zvuk, s primjesama funka, reggae-a i rocka.