ODŠTETA ZA 'ČAJE ŠUKARIJE'

Esma Redžepova sudski pobijedila Borata

29.07.2009 u 13:03

Bionic
Reading

Esma Redžepova (65), neokrunjena kraljica romske glazbe, dobila je na sudu od Sache Barona Cohena odštetu od 26 tisuća eura jer je u filmu 'Borat' koristio njezinu pjesmu 'Čaje šukarije'

Budući da je Esma sudskim putem tražila 800 tisuća eura, iznos koji joj je isplaćen nije je zadovoljio zbog čega je prekinula suradnju s nizozemskom producentskom kućom.

Tražila sam od Cohena 800 tisuća eura, ali se ispostavilo da je on od moje producentske kuće dobio dopuštenje da uzme pjesmu, za što ja nisam obaviještena. Što je najgore, scenarij nisu ni pročitali, tako da se pjesma vrti u filmu koji ismijava Rome, Židove i Amerikance', izjavila je pjevačica za srpski Alo.

Dodala je da će odsad osobno čitati scenarije filmova i davati dopuštenje za korištenje svojih pjesama. Sljedeći film u kojemu će se pojaviti glasom, ali i stasom je film koji će se snimati u hrvatskoj produkciji, a Esma će glumiti babu Ilonku: 'Pristala sam glumiti i pjevati u filmu jer se u njemu radi o romskom narodu, tako da mi novac za tu ulogu uopće nije važan', izjavila je slavna romska pjevačica.

 



Esma Redžepova: 'Čaje šukarije'