DIRTY OLD FESTIVAL

Počinje najveći mali festival na svijetu

16.07.2009 u 12:13

Bionic
Reading

U Velikoj nedaleko od Požege večeras započinje jubilarno, deseto izdanje Dirty Old Festivala. Pitoreskno mjesto podno Papuka i ove će godine ugostiti tridesetak izvođača ska, punk, HC, indie i elektroničke orijentacije, a bit će i uglednih regionalnih i inozemnih imena

Deseto izdanje festivala koji već godinama organizira Dirty Old Empire, pionir u punkerskom pristupu izdavaštvu i bookingu, donosi i neke novosti. Festival ove godine traje tri dana i održava se na dvije pozornice, a u duhu zdravog humora koji puca s festivalske web stranice nova pozornica se zove 'brand new stage'. Uz kupljenu ulaznicu, koja na dan festivala stoji 250 kuna (dnevne ulaznice su po 130), kampiranje je besplatno, a HŽ odobrava popust od 40% na povratne karte, uz napomenu da festivalsku ulaznicu morate ovjeriti na info pultu festivala.

Kad ste zabili klinove, postavili šatore i smućkali bambus, vrijeme je da krenete prema pozornicama. Na internetskoj stranici festivala još nije objavljen točan raspored izvođača, no i u tome se krije dio šarma ovog do-it-yourself festivala.

Bilo kako bilo, pozornicom će večeras vladati kanadske punk legende S.N.F.U., dok će u petak headlineri biti španjolski veseljaci Obrint Pas, Firewater (bend Toda O koji je formirao nakon raspada kultnih Cop Shoot Cop), a od regionalnih snaga pržit će Bambi Molesters, Gužva u 16ercu, Sixpack, Fakofbolan i Antenat. Subota donosi nastupe Kud Idijota, Debelog precjednika, bosanske Dubioze i makedonske Bernays Propagande, a festival će skočiti i na elektronički kolosijek nastupima francuskog La Phazea i pretplatnika na poslijeponoćne termine hrvatskih festivala, Kirila Džajkovskog.

Ako vas još nismo nagovorili, dodat ćemo i da je Velika poznata po prekrasnim bazenima u Veličkim toplicama, smještenima među obroncima Papuka, pa sunčani i topli vikend (barem se tako najavljuje za Slavoniju) možete iskoristiti i za kupanje. Više informacija o smještaju i 'izvanpansionskoj ponudi', kao i o samom festivalu, pronaći ćete na stranicama DOF-a.