Glazba ZAGREB, 13. SRPNJA

Patti Smith na pozornici Tvornice

  • Autor: M. M.
  • 10.7.2009 15:28:11
  • 10.7.2009 14:32:38

Znamenitoj kantautorici na zagrebačkom će se nastupu pridružiti i Tom Verlaine, lider negdašnjega kultnog banda Television

U ponedjeljak, 13. srpnja, u zagrebačkoj će Tvornici nastupiti jedna od iskonskih velikanki suvremene glazbe Patti Smith. Ikona punk i rock glazbe prešla je put koji nikada nije robovao komercijalizaciji. Njezin snažan utjecaj mogao se osjetiti od onog trenutka kada se pojavila na sceni - utjecaj koji je ostavila na cjelokupan punk pokret, kako u New Yorku, tako i u Engleskoj, od sedamdesetih nadalje.

Prvi joj je album 'Horses' (1975), koji i danas ostaje jedan od najinspirativnijih rock albuma prvijenaca, a mnogi priznati umjetnici pozivaju se i danas na njezin utjecaj. No, Patti Smith nikad nije bila osoba čija je jedina preokupacija samo glazba, ona je i pjesnikinja, umjetnica te aktivistkinja. Aktivno se bori za ljudska prava i propagira ekološke vrijednosti.

Nema sumnje da će njezin prvi nastup u Hrvatskoj biti prvorazredan glazbeni događaj, osobito zato što će joj se pridružiti i njezin stari prijatelj Tom Verlaine, lider negdašnjega kultnog benda Television, koji će je pratiti na pozornici.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više