'INTEGRATION'

Kultur Shock promovira novi album

01.07.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Album se zove 'Integration' i na tržištu se pojavio ovih dana, paralelno s novom turnejom na koju je krenula ova poznata multietnička punk rock folk metal skupina predvođena Sarajalijom Srđanom Yevdjevićem

Kako je posljednji album 'Live in Europe', snimljen u Sofiji, nastao u suradnji s američkim producentom Jackom Endinom, Yevdjević je odlučio s njim snimiti i novi studijski album 'Integration' koji se ovih dana pojavio na tržištu i za koji je Yevdjević izjavio da ga smatra njihovim najboljim albumom u karijeri. Grupu su u međuvremenu napustili Mario i Masa, dok su ostali članovi Gino, Val, Chris i Matty ugostili violinisticu Paris Hurley, basistu Guya Michela Davisa, te sakosfonisticu Amy Denio.

Prvi europski koncert održan je u Novoj Gorici 24. lipnja, nakon čega su se preselili u ruski grad Kazan, da bi večeras, 1. srpnja, nastupili u Moskvi. Potom slijedi koncert u ruskom gradu Šušenskom, u Kranju 6. srpnja, a 7. srpnja održat će koncert u Zadru na Trgu pet bunara. Dan kasnije nastupaju u Mostaru, 9. srpnja u Dubrovniku te 11. srpnja na Earth Festivalu u Grčkoj. Prvi singl koji prati izlazak albuma je pjesma 'The Rose'.