TRI POZORNICE ZA POVIJEST

U2 danas kreće na turneju

29.06.2009 u 20:05

Bionic
Reading

U2 danas (30.lipnja) u Barceloni započinje svjetsku turneju pod nazivom '360° tour', koja će se po brzini prodaje ulaznica, izgledu pozornice te veličini produkcije upisati u povijest

Već danima obožavatelji iz svih dijelova svijeta, kojima je stvar prestiža biti na prvom koncertu, opsjedaju stadion da bi napokon danas u 21 sat prisustvovali povijesnom trenutku, početku jedne od najspektakularnijih turneja u povijesti produciranja koncerata.

Pozornica impresivnih dimenzija postavljena je za dva koncerta u Barceloni

Slike nevjerojatno velike pozornice koja će u središtu imati okrugli rotirajući dio obišle su svijet, a ono što fanove najviše zanima je s kojom će pjesmom Bono i njegov bend započeti koncert.

Kako je izjavio Paul McGuinness, menadžer grupe, tri konstrukcije pozornice putuju po Europi. Čim će netom održani koncert završiti, skidat će se video zidovi i razglas te će se kamionima prevoziti u novi grad. Tako se unaprijed osiguravaju da će sve savršeno funkcionirati.

U2 će posjetiti 14 europskih gradova, a početkom rujna turneju sele na američko tlo. Dugogodišnji direktor U2 nastupa Willie Williams ponovno je surađivao s arhitektom Markom Fisherom koji je za U2 već odradio turneje Elevation i Vertigo, kako bi kreirali inovativni dizajn pozornice od 360° koji će gledateljima sa svih pozicija priuštiti nesmetani pogled na bend i pružiti neponovljivo koncertno iskustvo.

U2 je uvijek pomicao ne samo granice glazbe, već i koncertne produkcije, stoga će njihova turneja uz neponovljivo audio iskustvo pružiti i vizualni doživljaj koji će i domaća publika imati priliku proživjeti tijekom čak dva koncerta na zagrebačkom stadionu Maksimir 9. i 10. kolovoza.

Ulaznica za oba koncerta još uvijek ima u prodaji, i to po cijeni od 750 za tribinu istok/zapad/jug gore, 1000 za tribinu istok/zapad dolje i 2000 za VIP ložu, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketproa te putem njihove web stranice www.ticketpro.hr.

Pogledajte i kako su se članovi benda U2 družili s fanovima na ulicama Barcelone: