Glazba ŠTO SADA?

Upitno vraćanje novca za prodane koncerte Michaela Jacksona

  • Autor: Hina
  • 26.6.2009 9:47:08
  • 26.6.2009 8:35:00

Smrt Michaela Jacksona imat će ozbiljne, štetne posljedice za koncertnog promotora AEG, čiji se puni učinci neće znati mjesecima, ocjenjuju stručnjaci glazbene industrije u SAD-u

Oko 750.000 ulaznica u vrijednosti većoj od 85 milijuna dolara prodano je za Jacksonov niz od 50 koncerata u O2 Areni u Londonu. Koncerti su trebali početi za dva tjedna, 13. srpnja, i trajati do 6. ožujka 2010, prema stručnjaku Billboarda za turneje Rayu Waddellu, navodi LA Times.
Promoter AEG imao je ugovor za prodaju karata s tvrtkom Viagogo, a neki obožavatelji platili su tisuće dolara da vide Jacksonov nastup u Londonu. To su trebali biti njegovi prvi javni nastupi nakon više od desetljeća.

Waddell je ocijenio da će vraćanje 85 milijuna dolara 'biti zbrkano i skupo, a morat će se zakonski brzo odvijati', jer su karte kupili obožavatelji u brojnim zemljama, a u konačnici bi moglo ovisiti o uzroku smrti i razini osiguranja AEG-a.

AEG-ovi godišnji rezultati mogu ovisiti o uzrocima Jacksonove smrti. Prema navodima stručnjaka za osiguranje u industriji zabave, ako je Jackson umro od predoziranja drogom ili razloga koji su ranije postojali, producent bi mogao biti odgovoran za svaki gubitak - uključujući novac koji je već utrošen za produkciju i značajan trošak refundiranja oko 750.000 karata koje su već prodane. Ako je Jackson u ugovoru potpisao da će vratiti predujam u slučaju da ne nastupi, tvrtka AEG mogla bi završiti na sudu zajedno s dugim redom ostalih Jacksonovih vjerovnika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više