NA STARO TRŽIŠTE

Jugoton se vraća u Beograd

19.06.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Croatia Records otvara svoju trgovinu na istom mjestu u Beogradu, u Nušićevoj 27, gdje je dugi niz godina bila Jugotonova trgovina i stekla kultni status

Iako na službenim stranicama Croatia Recordsa o ovome nema ni riječi, srpski mediji najavili su veliki povratak Jugotona u Beograd, odnosno ponovno otvaranje Jugotonove trgovine na istoj adresi, u Nušićevoj 27, gdje će se od ovoga petka moći kupiti sva dosad nedostupna izdanja Croatia Recordsa, kao i iznimno velik katalog nekadašnjeg Jugotona.
Naime, nekadašnja prodavaonica Jugotona u Beogradu na spomenutoj adresi imala je svojevrstan kultni status jer su se u njoj kupovali prvi vinili i neka od prvih 'domaćih' izdanja u to vrijeme. Jugoton, kao najveća jugoslavenska diskografska kuća, osnovan je 1947. godine, da bi 1990. promijenio ime u Croatia Records. Želeći vratiti stare kupce i pridobiti nove, Croatia Records prvih mjesec dana prodavat će sve svoje naslove po 40 posto nižoj cijeni.
No, ono što je najvažnije beogradskoj publici jest podatak da će napokon moći kupiti neka od najznačajnijih izdanja zabavne, pop i rock glazbe i albume izvođača kao što su Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Prljavo kazalište, Parni valjak itd.