VLADA DIVLJAN I MAX JURIČIĆ:

'Ako ne zabavimo publiku, možemo se odmah baciti u more'

18.04.2013 u 11:25

Bionic
Reading

Dvojica velikih glazbenika Vlada Divljan (ex Idoli) i Max Juričić (ex Azra, Le Cinema, Vještice, Šo!Mazgoon) predstavit će u subotu 20. travnja u zagrebačkoj Tvornici velikim koncertom svoj glazbeno-scenski projekt Ljetno kino, a malo više detalja o tome i budućim planovima iznijeli su nam u videointervjuu

'Max i ja se znamo dugo, puno smo radili skupa, svirali... Kad se sjetimo Le Cinema, nekoliko smo godina proveli svirajući, krstareći po Jadranu i diljem bivše Jugoslavije, ali nikad nismo radili u studiju, i to nam je nekako ostala želja koja se provlačila', rekao je na početku Vlada Divljan o Ljetnom kinu, projektu Maxa Juričića kojem se priključio prošle godine.

Zajedno su izdali EP '4 godišnja doba' na kojem se nalaze hit singlovi 'Najlepša', 'Vodim te na more', 'Samo jednu ljubav imam' i 'Iza osmeha'.

Osim te četiri autorske pjesme, Ljetno kino će u prvom dijelu koncerta s Vladom Divljanom izvesti hitove Idola u novim aranžmanima, a kako je najavio Max, tulum će potrajati uz Ljetno kino big band.


Vlada Divljan i Max Juričić surađuju, tulumare i sviraju zajedno još od početka osamdesetih pa iako im je prvenstveni cilj zabaviti publiku, svoj posao shvaćaju ozbiljno: 'Čovjek ne smije sebe ozbiljno shvatiti, ali rad moraš.'

Što su rekli o koncertu, kakvi su im planovi za ljeto te hoće li Ljetno kino konačno zasvirati i u nekom ljetnom kinu, pogledajte u intervjuu.