tportal.hr

Zagreb
+4
Osijek
+1
Pula
+16
Rijeka
+8
Zadar
+12
Split
+13
Dubrovnik
+15

NA ZAGREBAČKOM BUNDEKU

Gibonni na koncertu 'Ritam Europe 3'

Ovogodišnji, treći koncert 'Ritam Europe' posjetiteljima donosi pravu glazbenu poslasticu, nastup jednog od najpoznatijih izvođača u Hrvatskoj – Gibonnija! Gibonni će nakon dužeg vremena nastupiti u Zagrebu i na 'Ritmu Europe 3' predstaviti novi album na engleskom jeziku '20th Century Man'

Datum objave:
17.4.2013 19:17

Zadnja izmjena:
18.4.2013 11:15

Koncert će se održati u petak, 10. svibnja, na zagrebačkom Bundeku s početkom u 20 sati, a osim Gibonnija će nastupiti i bendovi Belfast Food i Kopito. Ulaz za posjetitelje je besplatan. (Koncert se u slučaju kiše odgađa za nedjelju, 12. svibnja.)

Gibonnijev nastup na 'Ritmu Europe 3' je i promocija njegovog novog albuma na engleskom jeziku '20th Century Man' kojim se ovaj cijenjeni izvođač trenutno predstavlja i europskoj publici. U sklopu europske turneje, Gibonni je nedavno u Budimpešti i Pragu gostovao na koncertu Micka Hucknalla, bivšeg pjevača grupe Simply Red. Plod je to dugogodišnje Gibonnijeve suradnje s producentom benda Simply Red, Andiejem Wrightom. Publika je na spomenutim koncertima bila oduševljena glazbom ovog hrvatskog izvođača, što potvrđuje da je Gibonni zasluženo uvršten na listu L.A. Timesa 15 najboljih glazbenika iz cijelog svijeta koji još nisu međunarodno poznati, iako svojom kvalitetom to zaslužuju biti.

Posebno za nastup na Bundeku Gibonniju će se pridružiti i London Community Gospel Choir koji je sudjelovao na snimanju albuma.

Gibonni - '20th Century Man'


U svjetlu irskog predsjedanja Europskom unijom, posjetitelje će dodatno zabaviti i rasplesati najpoznatiji 'hrvatski irski bend', riječki Belfast Food, dok će dašak mora posjetiteljima prenijeti dečki iz benda Kopito.

Ovogodišnje izdanje koncerta 'Ritam Europe 3' posebno je jer se održava u sklopu obilježavanja posljednjeg Europskog tjedna prije samog pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Delegacija Europske unije odlučila je stoga građanima pokloniti ovu glazbenu poslasticu. Posjetitelje koncerta očekuje i nagradna igra kojom će moći osvojiti putovanje u Bruxelles početkom srpnja 2013.

238221,235430,221641,206911

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr