NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu Zorana Predina, 'Druga žena u haremu'

29.03.2013 u 07:49

Bionic
Reading

Knjiga 'Druga žena u haremu' zbirka je anegdota, dnevnika i putopisa, 22 priče na 208 stranica, u kojima autor Zoran Predin opisuje raznolike događaje iz svog života. Takozvano lako štivo puno je crnohumornih i provokativnih situacija, u kojima neki snovi postaju java, a drugi umiru bez buke.

Ovom cijenjenom slovenskom novovalnom kantautoru, zbog njegove provokativnosti i crnohumornih tekstova i najveći neprijatelji priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost. U svojoj bogatoj umjetničkoj karijeri objavio je 32 autorska albuma i tri zbirke poezije. Skladao je glazbu za filmove i kazalište, iskušao se u raznim glazbenim stilovima, od rocka do gypsy swinga. Sam kaže kako najbolje tek dolazi. A knjiga pred vama iskreni je i hrabri doprinos prethodnoj misli, a posvećena je Zoranovom prijatelju, povjesničaru umjetnosti i rock-kritičaru Darku Glavanu

'Poznatom izrekom kako svaki muškarac u životu mora posaditi drvo, napraviti sina, sagraditi kuću i napisati knjigu, Zoran Predin i započinje svoju knjigu dnevničkih, putopisnih i epistolarnih zapisa...', napisao je Boris Dežulović, između ostalog, u predgovoru knjige, pa dodao i da je od Predina uz kojeg smo odrastali ostalo ono najbolje: divna ironija kojom je zajebavao okoštale dogme i kanone osamdesetih, podjednako stroge komunističke vlasti i nacionalnu skijašku histeriju, a koja je u zrelim godinama izrasla u nadmoćnu autoironiju, onu po kojoj se poznaje zadovoljan i dovršen čovjek.

Hrvatsko izdanje knjige 'Druga žena u haremu', za razliku od slovenskog izdanja ekskluzivno donosi i 'Priču o Lačnom Franzu'!

Tportal.hr i Aquarius Records svojim čitateljima poklanjaju dva primjerka knjige!

Knjigu su osvojile:

Jasminka Brezak
Monika Prskalo

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.