TKO JE U UTRCI?

Tonyju Cetinskom najviše nominacija za Porin

05.03.2013 u 21:12

Bionic
Reading

U Zagrebu su objavljene nominacije za najprestižniju glazbenu nagradu u zemlji i regiji, diskografsku nagradu Porin 2013.

Najviše nominacija glazbene struke, čak sedam, osvojio je album 'Opet si pobijedila' Tonyja Cetinskog. Nominiran je i za album godine, uz albume '2' Mayalesa i 'Možda dogodine' Prljavog kazališta

Utrka za najtrofejnijeg porinovca ove će godine biti vrlo neizvjesna: uz Nenu Belana & Fiumense, i opatijski jazz majstor Elvis Stanić skupio je pet nominacija za svoj album 'Sol et Luna', a jednako toliko ima i Nikša Bratoš

U podjednako prestižnoj kategoriji pjesme godine Porinovi glasači će u drugom krugu glasanja birati između Tonyjeve pjesme 'Opet si pobijedila', hit singla 'Ulicama grada - pjesma sreće' Nene Belana, Fiumensa i Ljetnog kina te Pavelove uspješnice 'Zbog tebe'.

Ana Rucner, Ansambl Lado, Ljerka Očić, Natali Dizdar, Pavel, Urban & 4, Coco Mosquito te Viktor Vidović za svoje su albume osvojili po četiri nominacije, pa je očito da će bitka ove godine u svim kategorijama biti izrazito neizvjesna.

Čelistica Ana Rucner je, uz Marija Huljeva i Radio Aktiv, nominirana za novog izvođača godine

Dvorana u kojoj su dosadašnji dobitnici Porina objavili imena po tri nominirana u 50 kategorija bila je premala da primi sve znatiželjnike. Tijekom objave nominacija prikazani su inserti s prvog i posljednjeg Porina: prvi je domaćin 1994. bila Opatija, a prošle 2012. joj se pridružila i Rijeka. Njihova bi uspješna sinergija i ove godine trebala rezultirati vrhunskom glazbenom priredbom, rekao je direktor nagrade Siniša Bizović. Voditelji objave nominacija bili su radijske zvijezde Ivana Mišerić, izrazito elegantna u haljini Aleksandre Dojčinović, i omiljeni glas Narodnog radija Dalibor Petko.

Imena pobjednika doznat ćemo na svečanoj dodjeli nagrade 11. svibnja u riječkoj dvorani Zamet, koju će tradicionalno prenositi HTV 1 i Hrvatski radio.