ZBOG PICASSA

Žedno uho privremeno se seli iz Klovićevih dvora

05.03.2013 u 16:18

Bionic
Reading

Glazbeni program Žedno uho, koji je tijekom veljače na sjajan način zaživio u podrumskim prostorima galerije Klovićevi dvori, nažalost privremeno prestaje s radom

Razlog je sigurnosne prirode budući da su francuski stručnjaci pri detaljnom pregledu prostora utvrdili da uz daljnje održavanje programa Žednog uha u podrumu galerije ne bi bili ispunjeni sigurnosni standardi kakve izložba poput Picassove nalaže.

S redovitim će programom stoga nastaviti početkom rujna. Većina programa najavljena za ožujak se otkazuje, a nekolicina planiranih gostovanja u sljedećih par mjeseci bit će održana u dvorani Kino kluba GRIČ, Jurišićeva 6. Koncerti koji će se održati u kinu Grič su sljedeći:

8. ožujka FIRE ! -Mats Gusttafson&Co. (SWE)//21.30/50 kuna/70 kuna
4. travnja MAJMOON (DE) + PEACH PIT//21.30/35 kuna/45 kuna
5. travnja CALIBRO 35 (IT)//21.30/35 kuna/45 kuna
18. travnja CHUCK PROPHET & BAND (USA)
26. travnja MICAH BLUE SMALDONE (USA)+ ASA IRONS (USA)//21.30/35 kuna/45 kuna
4. svibnja MAC DEMARCO (USA)
13. svibnja ESBEN AND THE WITCH
21. svibnja DAN DEACON

Planirana gostovanja na klupskim večerima KO-DECKS i SoulKeks u sklopu programa Žednog uha održat će se u adekvatnim prostorima u gradu primjerenim klupskim događajima. Izvođači koji će nastupiti su sljedeći: Rustam Ospanoff (KZ), Lefto (BE), Romare (UK), DJ FORMAT (UK).

Ovom prilikom opširnije najavljujemo koncert švedske super avant - jazz grupe Mats Gusttafsona FIRE! koji će se održati u dvorani kina GRIČ u petak 8. ožujka s početkom u 21.30, kao i gostovanje RUSTAM OSPANOFF ( KZ ) iz Kazahstana, egzotičnog producenta i DJ-a elektronske glazbe s jakim korijenima u jazzu i tradicionalnoj kazahstanskoj glazbi koji će se održati u tvornici Katran/studio Museum.