OD 24. DO 26. 6. NA JARUNU

Od ove godine i kazališni program na INmusic festivalu

27.02.2013 u 14:23

Bionic
Reading

Uz već postojeće sadržaje, koji daju poseban šarm INmusic festivalu, sve više hvaljenom i u inozemnim medijima, organizatori ove godine uvode kazalište kroz novi sadržaj nazvan INteatar te novi DJ poligon pod nazivom Šuma Striborova. Posebno su ponosni što im je Zagrebačka pivovara s Ožujskim pivom ušla kao sponzor i partner festivala. Novi izvođači nisu potvrđeni, ali i dosad najavljeni već nude osiguran provod: Iggy and the Stooges, Bloc Party, Arctic Monkeys i NOFX

U nedavno otvorenom Vintage Industrial Baru u Zagrebu organizatori su predstavili osmo izdanje INmusic festivala ponovivši sve sadržaje poznate i od prošle godine te dodali dva nova. Na prvom mjestu je ulazak kazališta na INmusic festival sadržajem nazvanim INteatar na kojem će biti održane predstave 'CABAres CABArei' Zijaha Sokolovića te 'Münchausen' Vilima Matule koji je rekao nekoliko prigodnih rečenica na press konferenciji. Uz pokretanje kazališnog sadržaja, direktor festivala Zoran Marić naglasio kako su dosad izbjegavali prostor šume na Otoku hrvatske mladeži na Jarunu, gdje se i održava festival, da bi ove godine otvorili i taj prostor pretvorivši šumu u DJ poligon i nazvavši ga Šuma Striborova. Kao još jedan dodatni sadržaj predstavljena je i instalacija mađarskih umjetnika (neimenovanih) koji su za festival izradili velikog konja za ljuljanje kapaciteta 70-ak ljudi koji će s njega moći gledati nastupe izvođača (???). RockIN' horse, kako je nazvana ova neobična kombinacija dizajna i arhitekture, predstavljena je kao dodatna atrakcija festivala.

Okupljene novinare podsjetili su na pozornicu 'Tko pjeva zlo ne misli', autobus iz filma 'Tko to tamo peva', ljudski jukebox te niz drugih sadržaja, dok je predstavnica Zagrebačke pivovare izrazila svoje zadovoljstvo ulaskom Ožujskog piva kao partnera IN music festivala. Ove godine će INmusic festival biti održan od 24. do 26. lipnja, uz napomenu da je prodaja ulaznica krenula ranije nego prošle godine, pa je samim tim već i uspješnija od prošlogodišnje.