NAKON 10 GODINA

Zatvoren je zagrebački klub Purgeraj

Bionic
Reading

Jedan od omiljenih zagrebačkih klubova, Purgeraj, zatvorio je svoja vrata nakon deset godina postojanja, piše Večernji list

'Ništa spektakularno ne stoji iza zatvaranja i zato smo htjeli zatvoriti klub na nekakav miran način, bez senzacija. Riječ je o privatnim razlozima, jer došli smo u fazu kada želimo raditi nešto drugo', rekao je za Večernji list voditelj kluba Purgeraj Hrvoje Jelković, dodavši da razlog za zatvaranje nisu financijske teškoće.

'Samo mijenjamo smjer kretanja i krećemo raditi nešto drugo. Život ide dalje i neka naši posjetitelji ne budu razočarani', zaključio je.

Na službenim stranicama Purgeraja, kluba koji je deset godina bio jedna od žarišnih točaka noćnog života Zagreba, stoji:

'Težak zadatak je napisati nešto o 10 godina jedne lijepe priče. Kako sažeti i u nekoliko riječi pretočiti sve drage ljude, sve priče koje su obilježile prekrasan period naših života - jako teško je to napraviti. Zato o tome nećemo pisati.

Pisat ćemo vam o jednom snu koji je postao stvarnost ponajviše zahvaljujući vama koji ste prepoznali našu iskrenu želju da barem na trenutak na jednom mjestu napravimo jedan bolji svijet, ovo je priča o svima vama koji ste ulazili u naše živote, bili dio tog života i ostali dio njega. Iskreno vam fala na tome, jer bez vas ne bismo uspjeli ostvariti svoj san.

Život se sastoji od mnoštva snova, a ovaj smo ostvarili i završili. I upravo zato, drago društvo, ovo nije kraj, ovo je zapravo početak jednog novog sna.'

Ravnateljica Centra za kulturu Ribnjak Branka Vesely izjavila je: 'Vjerujemo da bi se mogao naći netko s kvalitetnim programom koji korespondira s aktivnostima Centra za kulturu. Možda ova situacija otvori put nekoj novoj dobroj ideji, možda kabareu ili nečemu sličnome, što bi bilo zanimljivo i ekonomski isplativo.'