SCROLL

Publika odabrala izvođače za T-mobile INmusic festival

03.06.2009 u 14:12

Bionic
Reading

Publika T-Mobile INmusic festivala svojim je glasovima odabrala izvođača koji će nastupiti na glavnoj pozornici ovogodišnjeg festivala. Radi se o mladom zagrebačkom bendu naziva Scroll, a na glavnoj pozornici nastupit će i pobjednik Minivala - bend Crno tržište

Scroll je započeo svoju glazbenu priču 2003. Ne mareći za stilske i žanrovske granice, svirali su sve što im je u datom trenutku odgovaralo, bez obzira na to radi li se o punku, metalu, grungeu ili glam rocku. Sklapajući svoje prve pjesme, bend je naišao na dobre komentare - kako od publike, tako i od kritike. Svirali su po festivalima i imali samostalne koncerte u Hrvatskoj, te u Italiji i Sloveniji.

Godine 2008, svjetlo dana ugledao je 'Poultry', njihov prvi samostalni studijski album. Album je izdan pod okriljem mlade izdavačke kuće Ephenty Records uz pomoć kojih Scroll snima i spotove za neke svoje pjesme od kojih je spot za pjesmu Soap doživio i uspinjanje do 6. mjesta MTV Adria Rock Charts.

Ovogodišnji, treći po redu Minival, glazbeni projekt vodećeg domaćeg mobilnog operatera T-Mobilea i agencije Da!, održavao se od 20. ožujka do 4. travnja paralelno u Zagrebu, Rijeci, Slavonskom Brodu i Zadru, a po njegovoj se pozornici prošetalo čak 36 mladih bendova s velikim snovima o glazbenoj karijeri.

Pobjednički bend Crno tržište okupio se prošle godine i otad nastupao u nekoliko navrata pred đakovačkom publikom. Prva pjesma im se zove 'Zar je tako teško', a u pripremi imaju još puno materijala. Pjesme pišu isključivo na hrvatskom jeziku, smatrajući da treba držati do siromašne, domaće rock scene. Bend su osnovali Željko Tomić, Antonio Bunoza i Alen Išasegi, a kasnije im se pridružuju Toni Breulj i Josip Krušec.

 



Scroll: 'Tired eyes'