SVJETSKA TURNEJA

Kraljica jazza Diana Krall u Zagrebu 13. studenog

30.09.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Napokon će mnogobrojni obožavatelji ove istinske jazz zvijezde doći na svoje jer Diana Krall nastupa u Zagrebu, 13. studenog 2009. u košarkaškom centru Dražen Petrović i to u sklopu akcije 'Za siguran korak'

Turneja kreće iz pariške Olimpije. Trajat će do kraja studenog 2009, obuhvatit će 22 zemlje, a biti će održano čak 32 koncerta. Sve to govori o odličnoj i uhodanoj organizaciji ove glazbene zvijezde.

Već od svog prvog albuma iz 1993, nazvanog 'Stepping Out', Diana Krall plijeni pozornost publike, ali i zahtjevne kritike. Od tada Krall ne silazi s vrha glazbenih ljestvica jazz svijeta. Njeni koncerti postaju prava poslastica za najvjernije božavatelje ove glazbene dive.

Posljednji, dvanaesti studijski album Diane Krall (pod nazivom 'Quiet Nights') objavljen je u ožujku ove godine. Zajedno sa svojim dugogodišnjim suradnicima, Diana je u ovaj album dodatno unijela štih brazilske bossa nove.

Prijelomnica karijere Diane Krall dogodila se 1999. kada je za album 'When I Look Into Your Eyes' dobila Grammyja u kategoriji najboljeg jazz vokala. Isti je album nominiran i u kategoriji najboljeg jazz albuma godine, što je izraziti uspjeh ako se uzme u obzir da čak 25 godina nije bilo takve nominacije za jazz album. Taj joj album donosi planetarnu slavu i dobiva višestruko platinasto izdanje. Uspon u karijeri se nastavlja, Diana izdaje šest studijskih albuma u devet godina, sve do posljednjeg 'Quiet Nights'.

Glazbeni sudadnici na posljednjem albumu su Anthony Wilson, gitarist, John Clayton, basist i bubnjar Jeff Hamilton.

Ulaznice su u prodaji od 21.09.2009. u sustavu Eventim, kao i na www.eventim.hr

Cijene ulaznica:

•290 kn tribine
•390 kn parter
•490 kn VIP loža

Diana Krall