DAMIR URBAN

'Zbog mog vremenskog poremećaja nisam objavio album 5 godina'

28.05.2009 u 16:00

Bionic
Reading

Nakon punih pet godina pauze, Urban & 4 objavili su dugo očekivani novi studijski album 'Hello'. U intervjuu za tportal Damir Urban je predstavio album, ali i najavio snimanje live albuma do kraja godine, predstojećoj turneji, pričao o svojoj sve češćoj preokupaciji slikanjem, svom sinu Maliku...

Još kao frontmen grupe Laufer, Damir Urban je privukao na sebe pažnju svojim glasom, stasom i karizmom. Ulazak u solo vode mnogi su dočekali s velikim odobravanjem, što je on i opravdao sjajnim albumom 'Otrovna kiša' 1996. te potvrdio albumom 'Žena, dijete…' dvije godine kasnije, 1998. Taj je album proglašen jednim od najboljih domaćih albuma unazad deset godina.
Međutim, tada počinje duga diskografska pauza sve do 2004, kada napokon izlazi album 'Retro' kojim se vratio natrag na scenu i podsjetio sve koliko je jedinstven autor, tekstopisac, skladatelj i pjevač. Ne štedeći optimizam, i sam je najavio skori izlazak novog studijskog albuma, međutim nakon najmanje dvadesetak obećanja, album 'Hello' izlazi tek 2009. godine, i to ovaj tjedan. Urban iza sebe ima niz nagrada, priznanja i prije svega kvalitetnih pjesama koje su nerijetko  završavale na prvim mjestima domaćih top ljestvica što će se nesumnjivo dogoditi i sa pjesmama sa novog albuma 'Hello'. 

Pogledajte videointervju: