19. DO 21. LIPNJA

DeLyricum nastupa na IDEŠ? festivalu

22.05.2009 u 17:32

Bionic
Reading

Prvog dana na IDEŠ?festivalu, koji će se održati 19. lipnja na Savskom nasipu, nastupit će mlada nada hrvatske hip-hop scene DeLyricum

Ovaj inovativni hip-hop bend nastupat će nakon Ajs Nigrutina, a na IDEŠ? festivalu će predstaviti okosnicu svojeg specifičnog pristupa hip-hop glazbi - kombinaciju hip-hopa s dva MC-ja i reggae, rock, funk, drum'n'bass, ska, punk, dub i crossover-metal ritmova i melodijama.

Vještim kombiniranjem različitih glazbenih utjecaja DeLyricum dokazuje da hip-hop ne mora nužno biti vođen reciklažom žanrovskih odrednica te da odmak od istih može itekako pokazati kako se hrvatska hip-hop scena može obogatiti neiscrpnom stilskom originalnošću.

DeLyricum, osnovan prije šest godina, koncertne je nastupe započeo kao postgrupa TBF-u na koncertu u Kninu te kao predgrupa na njihovu zajedničkom koncertu s Edom Maajkom u zagrebačkom klubu Pauk 2003. godine.

Nakon probijanja leda i prvih pozitivnih povratnih informacija, bend je krenuo u nove nastupe diljem Hrvatske pa su se tako zaredali nastupi u gotovo svim zagrebačkim klubovima i okupljalištima mladih, u Splitu, Dubrovniku, Požegi, Karlovcu, Ljubljani i drugim gradovima.

Cijena ulaznica za sva 3 festivalska dana je 60 kuna, a na dan koncerta iznosit će 80 kuna. Mogu se nabaviti u pretprodaji na prodajnim mjestima Ticketproa (Integral pothodnik, Dallas music shop, Aquarius music shop, Dancing bear, Adriatica.net, Generalturist, VP caffe i sva ostala ovlaštena mjesta Ticketproa). www.ticketpro.hr)