UOČI NOVOG ALBUMA

Predstavljamo vam novi singl Jelene Radan

30.10.2012 u 19:00

Bionic
Reading

Uvijek posebna i izuzetno zanimljiva hrvatska glazbenica Jelena Radan na jučerašnjem mini koncertu u klubu Bulldog predstavila je dio pjesama s albuma koji uskoro izlazi

Pjesma 'Sjeti Me Se, Ljube' najavni je singl njezina novog albuma. Poput pisma koje piše ženska ruka željna sjećanja, Jelenin glas isprepliće se s melodijom harmonike do samoga kraja.

Materijal na četiri jezika temelji se na njenoj priči-pismu o djevojčici i njenoj potrazi u kojoj je prate zvukovi harmonike, violine, kontrabasa, akustične gitare i udaraljki.

'Neobični spojevi, različite ljubavi, sjećanja koja zapisujemo u pismima i šaljemo sebi i drugima, okosnica je pjesme i spota', riječi su Jelene koja jedva čeka da pjesmu i spot dožive i ostali.

Režiju spota potpisuje Boris Sekulić, koji ga opisuje riječima: 'Ideja spota bila je prikazati emotivni odnos dvaju neobičnih parova koje povezuje dvorište u kojemu žive. Njihov odnos je nedefiniran, tako da se ne zna radi li se o prijateljskom ili ljubavnom odnosu. Sudjelovanje životinja unijelo je u spot basnoliki element, dok je lutak, kao glavni lik, pripovijedač, uspio povezati priču u cjelinu. Jelena je u ovom spotu tek promatračica. Spot je snimljen u mjestu Strošinci i Vrbanja, pomoću dobre volje prijatelja i poznanika, pa se ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli pri realizaciji.'

U spotu se pojavljuje i Areta Ćurković, glumica Dječjeg kazališta 'B. Mihaljević' iz Osijeka, dobitnica mnogih nagrada za svoja glumačka ostvarenja.

Za montažu spota zaslužna je Maida Srabović, dok je autorica lutka Neda Ilijević

U lepršavoj i zavodljivo odsviranoj pjesmi uz producenta Edija Cukerića, najzaslužniji su vrsni glazbenici Miroslav Navračić na harmonici, Emil Gabrić na violini, Josip Konfic na udaraljkama i bubnju, Tomi Novak na akustičnoj gitari te Ivan Gazibara na kontrabasu.

Gostujući glazbenici na klavijaturama i gitari su Ivan Arnold i Nenad Sinkauz.

Autorice glazbe za pjesmu 'Sjeti Me Se, Ljube' su Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas, a autorica teksta je Meri Trošelj

Pjesma je snimana u RSL studiju u Novom Mestu u Sloveniji i u studiju Pleasantville iz Zagreba.