ZAČARANA MOČVARA

Kantautorski fest s mladim kantautoricama

19.10.2012 u 18:15

Bionic
Reading

Nakon prve večeri Kantautorskog festa održanog u rujnu u sklopu programa Začarana Močvara, na kojem su nastupili isključivo kantautori, u četvrtak, 25. listopada, čeka nas druga večer Kantautorskog festa na kojem će nastupiti 10 mladih kantautorica

Sve jača kantautorska scena posljednjih par godina u Hrvatskoj ima sve više svojih poklonika, što je bilo očito na prvoj večeri kantautorskog festa održanoj u Močvari na kojoj je na tri pozornice nastupilo deset kantautora. U četvrtak, 25. listopada, na dvije pozornice nas čeka nastupa deset kantautorica. Pogledajte i poslušajte tko su one.

Nina Romić
Glazbenica koja iza sebe ima objavljena dva albuma za Aquarius Records ('Daljine' 2010. & 'Ptice' 2012) trenutačno radi na materijalima za treći album. Iako ima peteročlani prateći bend, jako je vesele nastupi u akustičnim varijantama poput ovoga.


Sara Renar
Kantautorica iz Zagreba istovremeno je i diplomirana arhitektica i model. Glazba koju stvara može se opisati kao spoj modernog bluesa, southern rocka i indie popa. Pjesme ozbiljne i one malo manje ozbiljne tematike piše na hrvatskom jeziku. Uz pomoć talentiranih glazbenika i prijatelja Sara Renar trenutno snima debi album koji će uskoro biti objavljen za Aquarius Records.


Ivana Picek
Mlada kantautorica koja pjeva o svakakvim čudnovatim ali i normalnim dogodovštinama. Od slova nj, preko levitiranja i života u wc-u, do bijega od današnjeg načina života i povratka prirodi. U pjesmama se znaju naći i razni mali instrumenti, a tu i tamo joj se pridruži i sestrična Antonija na ksilofonu.


Elma Burnić
Jedna samozatajna djevojka koja voli pjevati, voli pse, čokoladu, igra se riječima…


Melita Sabljo
Glazbom se bavi od 2002. kada je u svom prvom bendu zasvirala bubnjeve. Osim sviranja bubnjeva i stvaranja glazbe u bendovima, bavi se pisanjem poezije. Ova talentirana glazbenica, osim što sklada na različitim instrumentima, piše i svoje autorske pjesme koje svira uz pratnju gitare.


Sonja Agata Biščan
Mlada talentirana studentica prava koja je i maturirala flautu svirat će svoje pjesme uz pratnju klavijatura. Zahvaljujući Jeunesses Musicales Norway, bila je na jazz radionicama u Søgne i to ju je dodatno motiviralo za rad na autorskom materijalu.


Zvonka Obajdin
Pod utjecajima americane i folka, ali i Beatlesa i Clasha, a ponajviše poezije naše svagdašnje, rado i bučna i bijesna kad je u svom bendu (Svemir), ili nježnija i tiša kad je sama uz gitaru ili klavir.


Erna Imamović
Muzički put izvođačice započinje u osnovnoj školi kada po prvi put slaže akorde na gitari uz pjevanje. Biva prepoznata po različitim festivalima poput Imagine festivala ili Youth Song natječaja. U pjesmama prevladava nepresušna inspiracija – ljubav, no i općenita razmišljanja o međuljudskim odnosima i tajnama koje kriju.


Ivana Bastašić
Mlada kantautorica iza koje su tek dva nastupa. Karijera je tek pred njom.


Irena Žilić
Nepoznata kantautorica koja izvodi apsolutno nepoznate autorske pop-folk uspješnice.