NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Electronic Beats Festival

17.10.2012 u 15:04

Bionic
Reading

Festivalska pozornica 9. paviljona Zagrebačkog velesajma ugostit će aktualna imena elektronske i indie glazbene scene. Hot Chip (live), Modeselektor (live), Woodkid i Dillon glavne su zvijezde festivala zakazanog za 26. listopada, a mi smo za svoje čitatelje pripremili 5x2 ulaznice.

Legendarni britanski electro pop sastav Hot Chip na Electronic Beats festival stiže u sklopu europske turneje na kojoj promovira novi, peti po redu, album 'In our heads'. Tvorci omiljenih klupskih i radijskih hitova poput 'Ready for the floor' i 'Boy from school' glavni su hrvatski grad posjetili samo jednom, davne 2008., zbog čega su postali najiščekivanije ime drugog po redu Electronic Beats Festivala Zagreb. Modeselektori Gernort Bronsert i Sebastian Szary također su miljenici domaće publike. Njihov posljednji album 'Monkeytown' demonstracija je stilski nepredvidljivog glazbenog potpisa, a premijerno zagrebačko predstavljanje uz nastup uživo zakazano je za 26. listopada na Velesajmu.

Osim headlinera, u Zagreb u sklopu Electronic Beats Festivala dolaze dvije indie glazbene zvijezde u usponu. Francuz Woodkid Hrvatsku je odabrao kao jednu od destinacija za predstavljanje albuma prvijenca 'The Golden Age', a 23-godišnja glazbenica Dillon promovirat će pjesme s albuma 'This Silence kills' koji je izdala za poznati njemački label BPitch control. Zagrebački sastav Kimiko nastupit će kao predgrupa na događanju, a (s obzirom na to da na EB-u glazba nikad ne staje) između nastupa glavnih izvođača publiku zabavljati DJ-i Pytzek i Itch.

'Zadovoljni smo kako je publika prihvatila karavanu Electronic Beats. Ove smo jeseni sve premjestili na Velesajam kako bi između nastupa publika mogla nesmetano uživati, isprobati Facebook Friendly Photo Booth, skupiti nove brojeve časopisa Electronic Beats i DVD magazina Slices, opustiti se unutar velike zone za opuštanje sa sjedećim mjestima', poručuju organizatori festivala pod pokroviteljstvom T-Mobilea, čiji program u europskim prijestolnicama uspješno živi više od deset godina.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Vanja Bačić
Dubravko Barišić
Perica Marković
Mislav Kolar
Frano Babić