ZA CRNI FOND

Stonesi će po koncertu zaraditi četiri milijuna funti

17.10.2012 u 16:09

Bionic
Reading

Iako su najavljivali veliku oproštajnu turneju, britanski mediji pišu kako će se turneja Rolling Stonesa svesti na četiri opako skupa koncerta

Najavljivana velika oproštajna turneja Rolling Stonesa, ujedno i proslava 50 godina rokanja, svela se, kako sada stvari stoje, na četiri papreno skupa koncerta u dva grada. Riječ je o dva koncerta u londonskoj O2 areni i dva u New Yorku. Za ulaznice u O2 Stonesi traže paprenih 406 funti, odnosno 3.750 kuna za mjesta s kojih se dobro vidi stage i blažih 106 funti, to jest 1.000 kuna, za mjesta na kojima će vam trebati dalekozor kako biste vidjeli Micka, Keitha Charlieja i Ronnieja na djelu.

U obraćanju javnosti Stonesi su rekli kako sat i dalje kuca, sugeriravši dodatne nastupe koji bi se mogli pretočiti u turneju, no ljudi unutar glazbene industrije prilično su skeptični oko toga. 'Imaju li stvarno volje, želje, snage i mogućnosti da naprave još jednu stadionsku turneju? Što i dalje kuca osim milijuna na njihove račune?' zapisao se za Daily Mail insajder glazbene industrije.

Jedan od razloga koji podgrijavaju sumnje je Keith Richards koji se još uvijek nije oporavio od pada s drveta prije nekoliko godina te je vrlo upitna njegova mogućnost sviranja gitare. A bez Keithove gitare nema ni Stonesa.

Dok je Keith upitan, novac nije. Naime, za samo četiri koncerta Stonesi će zaraditi 15,7 milijuna funti ili po naški poprilično apstraktnih 145 milijuna kuna. Živio (takav) rock!