Glazba U STUDENOME U PRODAJI

Stiže biografija Davida Bowieja

  • Autor: tportal.hr
  • 15.10.2012 11:56:40
  • 13.10.2012 14:58:53

Je li ikad postojala rock zvijezda karizmatičnija i intrigantnija od Davida Bowieja? To je jedno od pitanja kojim se pozabavio Paul Trynka pišući njegovu biografiju. Na više od 400 stranica doznajte pregršt zanimljivih detalja iz života Davida Bowieja

Knjigu su na hrvatski prevele Mirela Priselac (Remi iz Elementala) i Ana Badurina, urednik hrvatskog izdanja je Denis Leskovar, u izdanju Menarta.

Poznat kao veliki glazbeni 'kameleon', Bowie je postao ikonom zbog svoje sposobnosti da bude uvijek svjež i zbog svoje kreativne genijalnosti. Bez sumnje, jedna je od najutjecajnijih rock-zvijezda svih vremena. Unatoč slavi, Bowie ostaje zagonetka – fascinantna i privlačna osoba, čak i kad je iznimno prizemljen i šarmantan.

U knjizi 'Starman' nagrađeni pisac Paul Trynka oslikao je detaljni portret tog sjajnog umjetnika. Od Bowiejevih ranih godina u poslijeratnom, bombama uništenom Brixtonu do dekadentnoga glamura Ziggyja Stardusta i kontroverznog, ali vitalnog razdoblja u Berlinu, 'Starman' nudi živopisan i uvjerljiv opis jednog izvanrednog života punog drame, razočaranja, pobjeda, tragedija i humora.

Napisan nakon stotina razgovora s Bowiejevim prijateljima, suparnicima, bivšim ljubavima i glazbenim kolegama, i uz prilog mnogih rijetko viđenih fotografija, 'Starman' je iznimno pouzdana biografija koja otkriva mnoge detalje – ulazi u srž filozofije prema kojoj je Bowie stvarao svoju glazbu i sebe sama.
Uz fascinantan opis transformacije od šarmantnog tinejdžera u genija, u 'Starmanu' se prvi put raspliće priča Bowiejevih složenih odnosa s Marcom Bolanom, Iggyjem Popom i drugima te se otkriva njegova jedinstvena kombinacija bezobzirnosti i velikodušnosti koja baca novo svjetlo na njegove najpoznatije pjesme. 'Starman' također slavi Bowiejevu genijalnost i služi kao pravodobni podsjetnik na to kako se stvara fenomenalna glazba.

David Bowie - Ashes to Ashes
211537,210096,203530,171825
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više