IZ OPERE U SVEMIR

Sarah Brightman bit će nova svemirska turistica

10.10.2012 u 21:35

Bionic
Reading

Britanska pjevačica Sarah Brightman objavila je u srijedu da je kupila kartu za let ruskim svemirskim brodom, a to je putovanje opisala kao priliku da ispuni želje iz djetinjstva, 'više nego u najluđim snovima'

Brightman (52) slavna po glavnoj ulozi u Fantomu iz opere, planira otići 400 kilometara iznad Zemlje, na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) i tako će biti prva svemirska turistica nakon utemeljitelja Cirque du Soleila Guya Lalibertea koji je na svojem putovanju 2009. stavio i crveni klaunski nos.

'Nikad nisam ni oko čega bila toliko uzbuđena', rekla je novinarima Sarah Brightman koja se u Moskvi pojavila u svilenoj crnoj haljini i na visokim petama. 'Cijeli život osjećam nevjerojatnu želju da odem na put u svemir i upravo sam ga počela', rekla je. 'To je više nego u mojim najluđim snovima'.

Konferencija za tisak organizirana radi te objave počela je glazbenim spotom kojim se reklamira njezin novi album 'Dream Chaser' koji izlazi u siječnju.

Ruski dužnosnici objavili su da će Brightman u svemir poletjeti najvjerojatnije 2015. godine.

Cijena nije objavljena, ali može se pretpostaviti da će ona biti barem onolika koliko Rusi naplaćuju američkim astronautima, koji su umirovili svoje raketoplane, za let do ISS-a. A to je više od 50 milijuna dolara.