PROMJENA

Koncert Dukea Ellingtona odgođen za subotu

01.10.2012 u 19:02

Bionic
Reading

Koncert vrhunskih američkih glazbenika The Duke Ellington Orchestra prebačen je s četvrtka, 4. listopada, na subotu, 6. listopada 2012. Datum je promijenjen zbog proglašenja Dana žalosti, povodom smrti predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema

'Žao nam je jer je razlog prebacivanja datuma tako tužan. Nadamo se da će ljubiteljima Dukea Ellingtona subota odgovarati, a orkestar dolazi u Zagreb dati sve od sebe kako bi najljepše skladbe iz doba Dukea Ellingtona zasjale i pred hrvatskom publikom. Sigurni smo da će publika uživati', poručuju organizatori. Ulaznice od četvrtka važeće su za subotu, a ukoliko vam novi datum ne odgovara, ulaznicu možete vratiti na prodajnom mjestu gdje je kupljena. Ulaznice za novi datum već su u prodaji po istim cijenama: 190 kn, 240 kn, 290 kn i 340 kn.

Duke Ellington jedan je od najvećih autoriteta jazza. Njegove skladbe poput 'It don’t mean a thing' koju sigurno prepoznajete obilježile su glazbenu povijest. Svojim je nevjerojatnim stvaralaštvom utjecao je na razvoj jazza i približio ga svjetskoj publici jer njegova je glazba čarobna, ugodna i prije svega - uzbudljiva. Orkestar koji je nakon smrti nastavio voditi Mercer, njegov sin, trenutno vodi najmlađi unuk Paul Ellington. Orkestar u Zagreb dolazi predvođen dirigentom Tommyem Jamesom, izvrsnim pijanistom koji je član The Duke Ellington Orchestra od 1987.

Ulaznice za koncert i dalje su u prodaji po istim cijenama, 190, 240, 290 i 340 kn, a možete ih kupiti online putem www.ulaznice.hr, u Integralu Zagreb, Profil Mozaiku, Kompas Zagrebu, TISAKmedia poslovnicama te na svim ostalim ovlaštenim prodajnim mjestima čiji popis možete pronaći na www.ulaznice.hr. Blagajna Koncertne dvorane Lisinski otvorena je radnim danom od 10 do 20 sati te subotom od 9 do 14 sati te dva sata prije koncerta. Za više informacija posjetite www.lisinski.hr ili boking.menart.hr.