OTVARANJE KONCERTNE SEZONE

Sinead O´Connor 24. lipnja u pulskoj Areni

18.05.2009 u 16:33

Bionic
Reading

Irska pjevačica Sinead O´Connor održat će 24. lipnja u pulskoj Areni koncert te će svojim nastupom otvoriti koncertnu sezonu, a na pozornici će joj se pridružit sjajni riječki gitarist Vava, bivši član i autorska snaga Laufera, koji dovodi specijalnog gosta Damira Urbana

Multiinstrumentalistica, skladateljica, performerica i pjevačica izuzetnih vokalnih mogućnosti i predivne boje glasa
Sinead O´Connor rođena je 8. prosinca 1966. u Dublinu. Pozornost je privukla svojim neobičnim vokalom.

Sa sedamnaest godina snima prvu demo snimku na kojoj su dvije obrade i dvije pjesme koje je sama napisala. Nastupi s prvim bendom Ton Ton Macoute dobivaju pozitivne kritike, a za kratko vrijeme Sinead započinje rad na svom prvom većem projektu. Snima pjesmu 'Heroine' s gitaristom grupe U2.

Prvi album nastao je 1987, a nazvan je 'The Lion And The Cobra'. Na njemu su se našle pjesme različitog žanra, no i prvi i drugi album ('I Do Not Want What I Haven´t Got' iz 1990.) pobrali su odlične kritike. Posebnu pozornost privlači obrada Princeove pjesme 'Nothing Compares 2 U', koja postaje planetarno popularna. Uloženi je trud nagrađen na dodjeli Grammyja, gdje je Sinead nagrađena u kategoriji najbolje alternativne glazbe.

Suradnja s poznatim glazbenicima (Roger Waters, Peter Gabriel, Bono... ) donosi joj brojne uspjehe, ali njezino bezkompromiosno ponašanje također joj zatvara mnoga vrata. Nekoliko puta njezine su pjesme zabranjivane na radio postajama.

Ponovno veće zanimanje javnosti Sinead O´Connor izazvala je albumom 'Collaborations' iz 2005. na kojem gostuju brojni poznati glazbenici poput Massive Attacka, Mobyja, The Edge, U2, Petera Gabriela i drugih. A dvije godine nakon toga izlazi njezin najnoviji album 'Theology'. Posljednji je uradak dobio brojne pohvale, a Sinead na njemu koristi različite glazbene instrumente poput gitare, harfe, klavira, udaraljki, čela, violine, francuskog roga i sl.

Sinead je najavila kako će zajedno s gitaristom Marcom Pirronijem objaviti novi album 2010. godine