MOČVARA OPET GORI

Goribor u Močvari prije podulje pauze

25.09.2012 u 12:17

Bionic
Reading

Čak četvrti koncert Goribora u Močvari ujedno je i njihov posljednji nastup u Zagrebu prije dulje kreativne i koncertne pauze koja će potom uslijediti. Stoga, ako želite napuniti baterije slušajući stihove Aleksandra Stojkovića i pritom uživati u fenomenalnoj glazbi Goribora, nikako ne propustite ovaj nastup

Priču o Goriboru i fenomenu benda iz Bora, rudarskog grada na istočnoj granici Srbije, koji je iz relativne anonimnosti prešao u sferu jednog od najboljih i najcjenjenijih bendova na ex-yu sceni, unatrag nekoliko posljednjih godina opisao je vjerojatno svaki medij koji se na ovim prostorima imalo bavi glazbom. Kao i u slučaju puno drugih bendova, Goribor bi danas vjerojatno već potonuo u sivilo i zaborav borske svakodnevnice da se nije pojavio legendarni izdavač Zdenko Franjić i diskografski ih aktivirao putem svoje kuće Slušaj najglasnije! Nakon  prijelomnog nastupa na Art & Music Festivalu u Puli 2006., Goriboru su se otvorila vrata i svi su počeli pisati o 'čudu' iz Bora - bendu koji na najbolji način miješa blues i trip hop dok se pjevač St kroz egzistencijalističku poeziju bori s vlastitim demonima i samim sobom. Prvi 'pravi' album, nazvan kao i sam bend, objavio je Dancing Bear, a kritike su se kretale na liniji od najboljeg albuma 2007. do najboljeg albuma dekade na ex-yu prostorima. Fenomenalni koncertni nastupi koji su pratili promociju albuma pokazali su da stvari s Goriborom i njegovim uspjehom nisu plod slučajnosti.

Nakon višegodišnjeg 'kuhanja' u pulskom studiju Partyzan (ponovo s Edijem Cukerićem kao producentom) Goribor je u proljeće 2012. konačno objavio drugi službeni album 'Evo je banja', i to kao dvostruki CD. Jednako kao i prethodnik, i ovaj album je dobio sjajne recenzije i sigurno ga čeka visoko mjesto na godišnjim glazbenim listama najboljih albuma.

Svi koji su ih gledali znaju da njihova glazba svoj puni oblik dobiva tek na koncertnim nastupima u interakciji s publikom. Međutim, budući da su već pošteno nastupima odradili promociju albuma svirajući po cijeloj regiji, ovo je jedan od posljednjih koncerata prije podulje pauze. Stoga, ako želite napuniti baterije slušajući stihove Aleksandra Stojkovića i pritom uživati u fenomenalnoj glazbi Goribora, nikako ne propustite ovaj nastup.