BOB DYLAN:

'Oni koji me optužuju za plagiranje neka gore u paklu'

13.09.2012 u 18:09

Bionic
Reading

Američka glazbena legenda Bob Dylan ponovno je odbacio optužbe za plagiranje svojih pjesama i onima koji ga optužuju poručio da 'gore u paklu'

'Svi ti zločesti k..... sinovi mogu gorjeti u paklu', izjavio je Dylan listu The Guardian odgovarajući na kritike da je plagirao pjesme drugih autora na svojim nedavnim albumima.

'Tu priču serviraju papci. Radi se o staroj stvari, te optužbe su na neki način već postale tradicija', dodao je 71-godišnji pjevač.

Njegova odluka da akustičnu gitaru zamijeni električnom izazvala je gnjevnu reakciju jednog njegova obožavatelja na čuvenom koncertu u Trade Hall u Manchesteru 1966. koji ga je nazvao 'Judom'.

'To su isti ljudi koji su mi pripisali nadimak 'Juda'. Juda, najomraženije ime u povijesti čovječanstva! I to zbog čega? Zbog električne gitare? Kao da sam time izdao Boga i skrivio njegovo raspeće', rekao je Dylan.

Promovirajući svoj novi album 'Tempest', Dylan je s novinarom The Guardiana Mikalom Gilmoreom razgovarao o navodima da tekst njegove pjesme 'Love and Theft' iz 2001. jako podsjeća na dijelove autobiografije jednog japanskog gangstera iz 1995. i da ih je posudio iz poezije Henrya Timroda o Drugom svjetskom ratu.

Identitet osobe koja je vikala 'Juda' na koncertu u Trade Hallu između pjesama 'Ballad of a Thin' i 'Like a Rolling Stone' sporan je, a dvoje obožavatelja tvrdi da su to bili upravo oni.