MAX CAVALERA (SOULFLY):

Snažno smo povezani s našim fanovima

12.09.2012 u 14:30

Bionic
Reading

Nastup grupe Soulfly, predvođene legendarnim Maxom Cavalerom, te bendova Inciter i Lody Kong u sklopu The Maximum Cavalera Toura 21. rujna u Tvornici kulture, postao je najvažniji zagrebački koncert za sve ljubitelje metala

Ova neobična, obiteljska karavana dolazi prvi put u ovom sastavu kod nas, a sam Max u intervjuu za RTL najavljuje događaj kao mali festival.

'Naziv turneje je Maximum Cavalera Tour, što znači da je u pitanju obiteljska stvar. Gotovo da je riječ o malom festivalu, budući da dobivate tri potpuno različita benda iste večeri. Lody Kong, grupa mojih mlađih sinova Zylona i Igora, više nalikuje ranoj Nirvani i Melvinsima, dok Incite sviraju moderni heavy metal. Zaista su ih dobro prihvatili, upoznali su mnogo ljudi, dobili puno poklona... Stvarno smo se potrudili oko ove turneje i možete očekivati opaku metal večer!' najavio je M. Cavalera.

Posljednji show Cavalerinog benda u Zagrebu bio je obilježen kratkim nastupom zbog zdravstvenih tegoba, kao i nesuglasicama s redarima. Sve to će Soulfly ispraviti u Tvornici kulture. Pritom Max ističe duboku povezanost sa svojim fanovima koja se po mnogočemu izdiže iznad običnog odnosa benda i publike.

'Da, imamo zbilja duboku i snažnu povezanost s našim fanovima. Kada vidim koliko klinaca ima istetovirano ime našeg benda, shvatim koliko im znači to što radimo i zaista sam ponosan što imamo tako vjerne i fanatične obožavatelje. Sve to čitavu priču čini mnogo većom od običnog benda. Poslije koncerata uvijek se druži jako puno ljudi, osim publike tu su i naši članovi obitelji i prijatelji koji putuju s nama', priča ovaj glazbenik.

U Zagrebu će Soulfly predstaviti i novi album 'Enslaved' za koji svi tvrde da predstavlja povratak korjenima: 'Željeli smo napraviti mnogo ekstremniji album od prijašnjih i uspio sam pronaći prave ljude za to. David Kinkade i Tony Campos su svirali u nizu sjajnih black i death metal bendova i na neki smo način snimili ploču inspiriranu mojim nekadašnjim uzorima, grupama poput Morbid Angel, Death i Massacre.

'Dakako, osim novih pjesama na repertoaru će se naći najznačajnije pjesme iz opusa jednog od najvećih heavy metal bendova posljednjih 15 godina, 'Jumpdafucup', 'No Hope No Fear', 'Fly High' i 'Back To The Primitive'.

Izuzetno povoljna cijena ulaznica i ogromna povijest benda koji je surađivao ili svirao s izvođačima poput Ozzyja Osbournea, Toola, Slipknota, System Of A Down, Deftonesa, Cypress Hilla, Megadetha i Slayera rezultirala je odličnom početnom prodajom.

Cijena ulaznice iznosi 80 kn, sve do dana koncerta kad će, ako ih ostane, koštati 100 kn.