tportal.hr

Zagreb
+4
Osijek
+7
Pula
+6
Rijeka
+12
Zadar
+4
Split
+7
Dubrovnik
+9

NOVO NA TPORTALU

TomTom – glazbeni kanal nove generacije

Suradnjom tportala i IDM-a ovih je dana pokrenut glazbeni lifestyle kanal tomtom.hr, koncipiran kao sveobuhvatan interakcijski portal čiji je cilj dijeliti i komunicirati glazbu koju svakodnevno živimo i koja predstavlja meritum našeg identiteta. Identiteta koji se bazira na glazbenoj ideologiji generacije koja je danas u onom mjeri individualna kao nijedna prije

Datum objave:
12.9.2012 13:00

Zadnja izmjena:
12.9.2012 15:29

Što to zapravo znači?

Vođeni idejom autonomije novih generacija razvili smo model portala koji funkcionira po principu glazbene i društvene mreže. Svaki posjetitelj svoj je vlastiti urednik. Svaki posjetitelj uređuje svoj vlastiti glazbeni stil i filtrira svoje vlastite preferencije na bazu portala, prati ostale posjetitelje i korisnike koji su slobodni pisati, kritizirati, recenzirati i uploadati svoju vlastitu glazbu na portal, birati svoje vlastite bendove i uređivati svoju vlastitu playlistu.

Vi doprinosite ovom portalu i vi kreirate nove ideje. Vi određujete stilove i vi određujete sustav vrijednosti. Mislite da je novi album Killersa sranje? To i napišite. Bendovi, singer-songwriteri ili alternativni post-punk/bendžo orkestri slobodni su na ovom kanalu prezentirati i promovirati svoju vrijednost kao izvođača i umjetnika. Tišinu koja je zavladala na našoj sceni, napunit ćemo našom playlistom.

U hrvatskom svijetu medija kojem kronično nedostaje glazbena kultura odlučili smo pružiti alternativu i na jednom mjestu okupiti sadržaj koji su domaći mediji godinama marginalizirali, a koji svoju publiku skuplja na onim mjestima gdje Jelena Rozga ne zalazi. Ustajali i spori sistem objavljivanja glazbenih sadržaja putem printa zamijenit ćemo brzinom interneta i vašim navikama da dijelite ono što smatrate vrijednim.

Tomtom.hr nadograđen je programom koji arhivira i objavljuje glazbu i glazbene vijesti s relevantnih glazbenih portala i audiodistribucijskih platformi poput SoundClouda. Takve su platforme i takvi portali bili naš prozor u svijet glazbe. Earbugs i Last.fm, ne festivali zabavne glazbe. Sada taj svijet donosimo na hrvatsku domenu.

Čitava platforma konstruirana je s tri jednako važna stupca. U prvom se nalaze podaci o profilu, atributu, postu ili pjesmi do koje ste došli manevrirajući po TomTomu. U centralnom stupcu generiraju se postovi, članci, tekstovi ili glazba vezana uz postojeći profil. Klikom na naziv profila (lijevi stupac) birate želite li vidjeti sve postove ili samo postove profila. U desnom stupcu nalaze se pjesme vezane uz profil. U tabu PLAY nalaze se sve pjesme vezane za postove u srednjem stupcu, a u tabu FAV (favourite), jasno, vaši osobni favoriti. Jednostavnim klikom na jedna od ta dva taba pokrećete player i slušate 'Fuck Everybody' Lila Waynea. Ili nešto što se vama sviđa.

Za identitet i duh portala zaduženi ste vi, korisnici, glazbeni fanatici, glazbeni laici, bendovi, kolekcionari koncertnih ulaznica i sakupljači Jugotonovih ploča, prolaznici i hipsteri.

Uronite u svijet TomToma klikom ovdje, a za pomoć u korištenju konzultirajte help stranicu.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr