JEFTINIJE KARTE DO 10. RUJNA

Prog rokeri Anathema ponovno u Zagrebu

06.09.2012 u 11:01

Bionic
Reading

Anathema, hvaljeni britanski progressive rokeri, nakon sjajnog koncerta u Zagrebu 2010. godine, ponovno će nastupiti u Boogaloou 11. listopada u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju posljednji album 'Weather Systems'

Liverpulska Anathema postoji već 22 godine, a aktualni album po mišljenju je mnogih glazbenih kritičara jedno od najboljih glazbenih izdanja ovoga benda.

Od doom/death metal početaka bend se kasnije okrenuo prema rocku i u nešto više od desetljeće i pol prošetao je mnogim žanrovima: od alternativnog, art, post, psihodeličnog, sve do neoklasičnog i progresivnog rocka. Nedavno su snimili i spot za stvar 'Untouchable (part one)' koji reflektira teme s albuma, a radio ga je Lasse Hoile, poznat po suradnji sa Stevenom Wilsonom i Porcupine Tree

Video se može pogledati na http://www.kscopemusic.com

Predgrupa Anathemi bit će njemački post rokeri A Dog Called Ego iz Hamburga. Bend je nastao 2006. godine, a ime mu je 'izvučeno iz konteksta' rečenice Friedricha Nietzschea ('Whenever I climb, I am followed by a dog called ego'), njemačkog filozofa, pjesnika, skladatelja i klasičnog filologa iz 19. stoljeća.

Debitantski album 'Living Seriously Damages Health' A Dog Called Ego objavio je u godini svog formiranja, a nešto kasnije njemački ga je Rock Hard opisao kao najbolje alternativno/post rock izdanje posljednjih godina.

A Dog Called Ego u svom Little Big Ears studiju snima treći album čiji je izlazak najavljen za početak 2013, a mini turneja s Anathemom, koja uključuje i zagrebački nastup, bit će i više nego dobra prigoda da se predstavi publici nekoliko zemalja i uvjeri je da posjeduje potencijal o kojem se piše. Možda se na tom putu pronađe i koji zainteresiran izdavač. Plus im je svakako i to što ih je ime kakvo je Anathema odabralo za svoju predgrupu. A taj izbor ima svoju težinu i u njega ne bi trebalo sumnjati.

Inače,do ponedjeljka 10. rujna ulaznice se za ovaj koncert mogu nabaviti prema posebnoj cijeni od 120 kuna. Cijena ulaznice od 11. rujna bit će 140 kuna, dok će na blagajni dvorane, na dan koncerta koštati 160 kuna.

Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 22, Maldoror – Lopašićeva 3, Octopus – Gundulićeva 37, Punkt 13 – Ilica 14, Dallas – Tkalčićeva 7, Dancing Bear – Gundulićeva 7, Kloto – Masarykova 14, Boogaloo Club – Ulica grada Vukovara 68.