SPEKTAKL U VARAŽDINU

Flogging Molly zatvorili 14. Špancirfest

03.09.2012 u 12:56

Bionic
Reading

Završio je 14. Špancirfest! Tisuće posjetitelja prošpancirale su Varaždinom i uživale u uličnim performansima, koncertima i drugim čarima Špancirfesta, a desetodnevna je zabava jučer završila

Za kraj su špancirerima na MTV pozornici svirali Flogging Molly, keltski punk bend. Tisuće ljudi iz svih krajeva Hrvatske stiglo je u Varaždin kako bi u pravom stilu zatvorilo ovogodišnji festival. Flogging Molly svirali su gotovo dva sata, a euforija u publici nije jenjavala.

Za dobru atmosferu na Starom gradu zaslužni su i dečki iz varaždinskog benda Cold Snap. Oni su zagrijali publiku svojom žestokom metal glazbom, ali i pravim vatrenim showom na pozornici.

Na Stančićevom trgu na Pan pozornici feštu u svom stilu napravio je legendarni Rambo Amadeus, a špancirere ispred Zagorje Tehnobeton pozornice zabavljali su Marijan Ban i Diktatori.

Ljubitelji plesa i noćne ptice, nakon koncerta na MTV pozornici, uputili su se na Party pozornicu Arena, gdje su s Umbom i Balatzom dočekali zoru. Svojim afro funk i funky breaks zvucima zadržali su i najumornije špancirere na plesnom podiju.

Početak nedjeljne večeri bio je u bijelom – održana je Milk Night. Na tradicionalnom Vindijinom glazbeno-scenskom spektaklu više od 100 plesača izvelo je sanjivu koreografiju inspiriranu starim hrvatskim pričama i mitološkim bićima koja ih nastanjuju. Nastupali su plesači iz varaždinskog plesnog studija Vindi, a za potpun doživljaj zaslužni su i brojni gosti, među kojima su varaždinski folklorni ansambl, plesni studio Lepeza iz Zagreba te radionica Liane Lončar iz Požege.

Prema prvim procjenama, kroz Varaždin je u posljednjih 10 dana prošlo oko 200.000 ljudi, što znači da se  ovih dana učetverostručio. No svemu lijepom dođe kraj, pa tako i još jednom Špancirfestu - festivalu koji je iz uličnog festivala koji njeguje tradiciju prerastao u jedan od najvećih europskih festivala i postao zaštitno lice Varaždina. Dokaz tome je i iz godine u godinu sve veći broj akreditiranih novinara koji dolaze u Varaždin iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, kako bi pratili Špancirfest.

Organizatori Špancirfesta zahvaljuju Varaždincima i svima koji su došli u Varaždin kako bi uživali u programu koji su osmislili te poručuju da se vesele susretu i iduće godine.