PODRŽI SCENU!

Kantautori kao zvijezde večeri

05.09.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Deset hrvatskih kantautora nastupit će u Močvari na početku nove koncertne sezone u sklopu programa 'Podrži scenu!'. Za trošak od nula kuna u četvrtak 6. rujna možete vidjeti deset naših najvažnijih kantautora. U listopadu slijedi nastavak Kantautorskog festivala s deset kantautorica

'Podrži scenu!' je koncertni program koji počinje u klubu Močvara s novom sezonom. Namjera je redovitim mjesečnim koncertima dati priliku za predstavljanje mladim, nedovoljno afirmiranim bendovima i izvođačima iz Zagreba, ali i iz drugih krajeva Hrvatske. Uz besplatan ulaz na sve koncerte, kao dodatnu pogodnost, želi se mlađoj publici pružiti prilika da dođe u kontakt s recentnim događanjima na novoj hrvatskoj glazbenoj sceni te na taj način kreirati svojevrstan inkubator nove kulture mladih u Zagrebu. Glazbeni okvir projekta 'Podrži scenu!' žanrovski nije ograničen – namjerava se predstaviti bendove i izvođače koji se bave najrazličitijim vidovima nekomercijalnog glazbenog djelovanja - punk, reaggae, ska, eksperimentalna glazba, metal, elektronika…

Ono što im je važno, naglašava ekipa iz Močvare, to je da svi oni sviraju autorsku glazbu i da su autentični u svom izričaju. Uz sve to, nastojat će povremeno kao podršku pozvati nekoga od 'veterana scene'. A koga ćete sve moći vidjeti u četvrtak 6. rujna na tri pozornice u Močvari?

Ante Perković

Naš poznati novinar, publicist, umirovljeni rock kritičar i glazbenik. Ako se dosad niste sreli s njim, Perkovićev posljednji album 'Duplo dno' idealan je za upoznavanje.


Ognjen Bašić - Čudnoređe
Po njegovom vlastitom priznanju, Čudnoređe je fenomen, granica između ludosti i arta.


Felon
Denis Katanec glazbeno je na tragu mješavine americane, pop-folka i indie rocka.


Ivan Škrabe
Mladi skladatelj iz Jastrebarskog čije su pjesme prožete indie rockom, bluesom i countryjem, a istovremeno ne bježi ni od šansone.


Luka Belani
Možda i najpoznatiji hrvatski kantautor s dva objavljena albuma i velikim brojem obožavatelja, kako u Hrvatskoj, tako i izvan granica.


Marshmallow
Nakon desetak izdanih indie lo-fi albuma Matija Habijanec s pravom ima kultni status na lokalnoj sceni. Marshmallow i dalje svirucka i pjevuši, samo što u zadnje vrijeme baš i ne 'objavljuje' albume.


Miki Solus
Osebujni trubadur i autor dva albuma koji vas nesumnjivo neće ostaviti ravnodušnima.


Nevjerni Tomo
Pseudonim Tomislava Zorića, pjevača i gitarista grupe Olovni ples, koji će nam predstaviti svoj album 'Pogled s drugog brijega'.


Petar Vranić
Mladi kantautor iz Zagreba sklada pjesme na engleskom jeziku, pomalo melankolične i mračne, a vokalom je na tragu Brucea Springsteena.


Zvonimir Varga
Zagrebački kantautor pojavio se 'niotkuda' i u vrlo kratkom periodu zagolicao pažnju javnosti ispričavši na svom prvom albumu 'Pjesme' priču o različitim aspektima ljubavi.