NA VIŠKOM LJETU

Fado Jelene Radan i Pedra Abreua

14.08.2012 u 11:56

Bionic
Reading

Još jedan odličan koncert u sklopu ovogodišnjeg Viškog ljeta priređuju sutra, u srijedu 15. kolovoza Jelena Radan i portugalski gitarist Pedro Abreu koji će nastupiti u utvrdi Baterija u Visu, a sve u sklopu predstave Kazališta sjena 'Femme Fadal'

Riječ je o glazbi iz predstave 'Femme Fadal' u izvedbi Jelene Radan i Pedra Abreua, pjesmama koje pričaju priču o fadu, Amaliji Rodrigues i portugalskom narodu te koje vode publiku na putovanje sudbine i volje, mora i vjetra, straha i čežnje... Inače, predstavu 'Femme Fadal - San o Amaliji Rodrigues' režirala je Morana Dolenc, dramaturg joj je Dean Trdak, a predstavlja komad u kojem se isprepliće kazalište sjena s pjevanjem fada u izvedbi Jelene Radan, koju glazbom prati Pedro Abreu, gitarist s portugalskog otoka Madeire.

Uvijek posebna i izuzetno zanimljiva hrvatska glazbenica Jelena Radan voli neobičnost, stoga ni ne čudi što je za svoj novi nastup odabrala Vis i utvrdu Baterija, gdje će, sigurni smo, uživati sva prisutna publika. Koncert počinje u 21.30, a cijena ulaznice je 35 kuna.