Glazba VELIKO FINALE

Spice Girls i Monty Pyton na zatvaranju Igara

Svečanost zatvaranja olimpijskih Igara u Londonu u nedjelju pratit će vatromet uz sudjelovanje Monty Pythona i Spice Girls, ali bez kraljice Elizabethe koja je na odmoru u Balmoralu u Škotskoj

'Kraljica i princ Philip ostaju u Balmoralu', izjavio je glasnogovornik Buckinghamske palače opovrgavajući tako napise u britanskim medijima da će kraljica nazočiti i svečanosti zatvaranja Igara.

Suprotno tomu, Spice Girls u punom sastavu bit će dio svečanosti zatvaranja, a na stadion će ih dovesti 'cabs', popularni crni londonski taksiji. Mediji su objavili fotografije s ovotjednih proba na stadionu Dagenham.

I iako će biti teško nadmašiti inventivnost svečanosti otvaranja na koju je kraljica Elizabetha 'došla helikopterom' u pratnji Jamesa Bonda , humor i glazba trebali bi dominirati i ovom svečanošću.

Prema riječima glazbenog redatelja Davida Arnolda, skladatelja filmske glazbe za nekoliko filmova o Jamesu Bondu, ova ceremeonija zatvaranja ima za cilj 'obuhvatiti duh ovih Igara, koje su lagano anarhične, lagano vragolaste, smješne, dirljive egzaltirajuće i tako 'british'.

To će biti simfonija britanske glazbe, objasnila je u subotu na konferenciji za novinare umjetnička direktorica Kim Gavin. Prema njenim riječima, show će trajati 2 sata i 45 minuta i sadržavat će više od jednog sata glazbe.

Dosta se tajilo o pojedinostima svečanosti zatvaranja, ali su brojni umjetnici potvrdili svoje sudjelovanje među kojima Monty Python, George Michael, Muse i Ed Sheeran.

Grupa Madness, koja je bila senzacija na jubileju engleske kraljice svirajući s krova Buckinghamske palače, također će sudjelovati na svečanosti zatvaranja kao i The Who i Brian May iz Queena, piše 'Times' u subotu.

London će predati štafetu Riu de Janeiro, koji će ugostiti sljedeće Igre 2016., a koji imati osam minuta da se predstavi uz sambu, capoeiru, udaraljke i karnevalske maske.

208652,205798,173428,197182
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više